Ontspannen? Probeer paardrijden.

minihorsehsop-hoofdstellenOke, ik heb officieel stress. Het is megadruk op mijn werk, er zit vanalles tegen met de verhuizing en de kinderen merken de spanning ook. Daardoor zijn ze best wel moeilijk en dat kan ik juist nu niet hebben. Ik heb al allerlei tips gekregen om meer te ontspannen, zoals een avondje weg, lekker in bad, even winkelen, maar het helpt niet echt. Wat tot nu toe het beste helpt is eigenlijk sporten. Even actief bezig zijn. Vanavond kreeg ik ook nog een andere tip. Ontspannen? Probeer paardrijden.

Ontspannen? Probeer paardrijden.

Uh, paardrijden? Dat heb ik dus echt nog nooit gedaan. Ik geloof ook niet dat ik het durf. Sterker nog, ik heb geen enkel idee hoe het moet en ook niet wat je er voor nodig hebt. Dus ik deed even, voor de grap eigenlijk, wat research. Er zijn best wel wat plekken in de regio waar je kunt paardrijden. Dan hoef je niets te kopen, want bij een manege waar je een paard kunt huren is alles al. De paarden zijn meestal rustig en er gaat altijd iemand mee om je te begeleiden. Wellicht moet ik het gewoon eens proberen.

Je eigen paard

Mijn vorige gastouder had trouwens haar eigen paard. Zij vertelde er wel eens over. Het scheen een dure hobby te zijn, maar ze vond het dat kennelijk wel waard. Bij de Minihorseshop kun je alle benodigdheden vinden voor je eigen paard. Tenminste, voor kleine paarden. Die spreken mij namelijk toch meer aan dan grote paarden. Die vind ik stiekem een beetje eng. Zo’n klein paardje zou ik nog best willen hebben. Hypothetisch dan, want ik heb er op dit moment en geen geld voor, en geen plek voor.

Hoofdstellen

Om een paard goed te kunnen mennen en trainen heb je een hoofdstel nodig. Hoofdstellen heb je in allerlei soorten en maten. De hoofdstellen zijn gemaakt van kwalitatief zeer goed leer, dat zacht onderlegd en netjes afgewerkt is. Dit alles om het zo comfortabel mogelijk te maken voor je mini paard of shetlander.

Ik ben wel benieuwd, wie van jullie rijdt hier paard? Helpt het om te ontspannend?

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelHeb jij een vitaminetekort?
Volgend artikelWaarom verhuizen ook goed voor je kan zijn
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in