Waarom verhuizen ook goed voor je kan zijn

av verhuizenNog maar iets meer dan een week en dan is het zover. Dan gaan we eindelijk verhuizen! Zoals iedereen die hier regelmatig meeleest wel weet, kijk ik er ontzettend naar uit. De afgelopen periode was nogal stressvol. Zes lange maanden in een huis dat niet van jou is, met spullen die niet van jou zijn (en dus ook niet jouw smaak zijn). Last van muizen, bouwdingen die tegenzaten, kortom: verhuizen kan aardig stressvol zijn. In het kader van omdenken, besloot ik eens op een rij te zetten waarom verhuizen ook goed voor je kan zijn.

Waarom verhuizen ook goed voor je kan zijn

Er zijn echt redenen te bedenken waarom verhuizen ook goed voor je kan zijn. De allereerste reden is, dat je gedwongen wordt al je bezittingen door je handen te laten gaan. Je bekijkt elke aankoop die je ooit deed opnieuw kritisch. Heb ik het echt nog nodig? Is het de moeite waard om in te pakken? Heeft het daadwerkelijk een plekje nodig in het nieuwe huis? Mijn oma zei altijd: alles wat je een jaar niet in je handen hebt gehad, moet je weggooien. Ze heeft natuurlijk gelijk, maar het lukt me soms niet om die keuze te maken. Desondanks probeer ik het wel zoveel mogelijk toe te passen. Een groot voordeel van verhuizen is dus: het ruimt lekker op!

Opnieuw nadenken over praktische oplossingen

Naast het opruimen is er nog een voordeel. Je kunt namelijk weer helemaal opnieuw bedenken hoe je het wil hebben in je huis. Je gaat aan de slag met nieuwe kleuren en accessoires, kunt opnieuw goed nadenken over hoe je je huis zo praktisch mogelijk kunt inrichten. Ik heb bijvoorbeeld ervaren dat wij bij het vorige huis vooral hebben nagedacht over hoe we het moesten inrichten voor maximaal 2 kinderen. Drie of 4 kinderen was toen nog helemaal niet aan de orde. Toen nummer 3 kwam was het al een beetje behelpen, maar met Fee erbij ging het echt niet meer. Er zaten zoveel onpraktische zaken in het huis die niet met een verbouwing op te lossen waren, dat we nu onze keuzes hebben gebaseerd op een groot gezin. Dat zijn toch weer totaal andere keuzes. Een groot voordeel van verhuizen, want ze passen precies bij onze situatie zoals deze nu is.

Laten verhuizen

Het verhuizen op zich is natuurlijk wel stressvol. Het inpakken, sjouwen, uitpakken. Vooral het sjouwwerk zie ik best tegen op. We hebben al een beetje zitten rondkijken naar aanbieders om voor niet al te veel geld mee te helpen. We verhuizen namelijk vlak voor kerst, het is lastig om dan hulp te vinden. Ik kwam terecht op de website van De Meubeltaxi. Daar kun je bijvoorbeeld voor een paar uur sjouwhulp regelen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Wij komen uit op een offerte van zo’n 300 euro en dat vind ik wel acceptabel. Scheelt ons een hoop tijd en energie. Die kunnen we wel beter besteden met uitpakken en schoonmaken bijvoorbeeld.

Ben jij wel eens verhuisd? En heb je toen alles zelf gedaan, of de verhuizing uitbesteed?

de-meubeltaxi

Vorig artikelOntspannen? Probeer paardrijden.
Volgend artikelBabykleding in zwart-wit, hot or not?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in