Foto weekoverzicht Judith #491

y kookbeurtDe week vloog voorbij! En nu gaat het hard, want over 4 weken is het voor ons zomervakantie. Daar ben ik best wel aan toe kan ik zeggen. Even een paar weken geen werk aan mijn hoofd is best lekker. Lenthe neemt afscheid van de basisschool en zit daar ook best tegenaan te hikken, dus ook dat is goed als het klaar is. 

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #490

Maandag

Zoals ik vorige week al schreef was het stilte voor de storm, want deze week begon al meteen druk. Maandag was zo’n dag dat de lunch zelfs niet lukte. Het begon met vroeg opstaan en tijdens het ontbijt het weekbericht maken, omdat ik al wist dat ik er de rest van de dag geen tijd voor had. Daarna bleek dat mijn fiets kapot was en ik dus met de auto naar kantoor moest. Nu regende het pijpenstelen, dus ergens was het nog een geluk bij een ongeluk trouwens, maar je betaalt je daar wel blauw aan parkeerkosten. Ik ga dus liever fietsen. Na de vergadering had ik nog overleg met een paar collega’s en daarna moest ik me haasten naar twee overleggen op scholen. Ik was rond half 6 thuis. Koken hoefde ik gelukkig niet, Yuren had de beurt en hij maakte omelet met salade (dat laatste at hij zelf niet trouwens, hij nam erwtjes). 

Dinsdag

Ook een drukke dag, voornamelijk in de ochtend met telefoontjes en administratie en in de middag had ik ook weer gesprekken op scholen. Terwijl ik in die gesprekken zat, kwam er een bericht binnen dat een collega ziek was en er daardoor een kaartje over was van een conferentie de dag erna. Ik wilde daar wel graag heen, maar had geen auto dus het was nog een beetje geregel. Uiteindelijk kon ik met een collega meerijden, superfijn. Eind van de dag had ik nog net even tijd om een uurtje naar de sportschool te gaan voor wat krachttraining. Ik had zelf de kookbeurt en maakte witloftaartjes. Nogal een werk, maar wel lekker. ‘s Avonds was ik heel moe, dus ik ging in bad om te ontspannen en ben daarna heel vroeg in slaap gevallen. 

voet in bad

Woensdag

Ik moest vroeg uit bed, want de collega waar ik mee mee zou rijden kwam mij om half 8 al ophalen om naar Bussum te gaan. Het viel allemaal mee met de files en zo waren we mooi op tijd. Er was een centrale opening, die deels leuk was. Na het eerste deel was er een panel met vragen en dat vond ik wat saai en nietszeggend. Daarna kon je drie workshops kiezen. De eerste twee vond ik erg leuk, de laatste viel me tegen. We eindigden de dag met een borrel. Het was leuk om even een dag met wat collega’s op te trekken en ook eens in een andere hoedanigheid dan hoe we dat normaal doen. 

conferentie naar inclusiever onderwi

Donderdag

Na het opstaan trok ik meteen mijn sportkleren aan om te gaan hardlopen. Uiteindelijk ging ik pas om 12 uur, want de hele ochtend kwamen er toch weer telefoontjes voor mijn werk die ik wilde afhandelen. Na de lunch had ik dan eindelijk mijn normale kleding aan en kon de dag pas echt beginnen. Het was mooi weer, dus ik heb ook lekker even buiten gezeten in het zonnetje. Tot de kinderen thuis kwamen, want die moesten hun verhalen kwijt en daarna naar pianoles. We aten pizza, lekker makkelijk met de pianoles. 

pizzapiano

Vrijdag

Ik begon de ochtend op de crosstrainer, zodat ik alvast wat beweging had gehad. Daarna heb ik wat zitten werken en geluncht. Begin van de middag was het tijd om naar de school van Lenthe te gaan. Ik had een afspraak met een andere moeder om het afscheidslied te maken. We gingen eerst de kinderen om beurten interviewen om anekdotes te verzamelen en die input gebruikten we dan voor het lied. Ik kom alleen nooit zo goed op gang als er allemaal prikkels om me heen zijn en mensen met meningen, dus de echte goede zinnen ontstonden pas toen ik weer thuis was en ik in alle rust kon nadenken. Toen rolden er zo twee coupletten uit mijn pen. Die andere moeder had volgens mij hetzelfde, want zij appte ‘s avonds een geweldig refrein en een couplet naar me, dus inmiddels is dat lied al bijna af. Sterre kookte vanavond. 

Sterre kookt jun 2024

Zaterdag

Om half 7 ging mijn wekker, ik was toen al een poosje wakker. Tijd om naar het zwembad te gaan. Het was gelukkig niet zo druk, dus het ging best lekker. Ik zwom 74 baantjes, top! Daar was ik best een beetje moe van de hele dag. Toch kon ik niet echt uitrusten, want rond 12 uur vertrok ik met Maik richting Den Haag. Het was date-dag en het was mijn beurt, dus ik had iets verzonnen. Eerst gingen we lunchen bij Jamey Bennet. Hoewel het best waaide, scheen ook de zon even dus hebben we op het terras gezeten. Net toen we klaar waren met lunchen begon het heel hard te regenen. Snel naar binnen om af te rekenen dus! Daarna liepen we een rondje door de stad om vervolgens in de Passage weer ergens neer te strijken voor een drankje. Dat was praktisch, want Maik had Sterre’s Apple Wacht mee om bij de Apple Store even te laten nakijken. Hij doet het namelijk ineens niet meer, en hij is nog niet zo oud. Om half 5 gingen we naar de film: Maria Montessori. Als onderwijsmens wilde ik die natuurlijk heel graag zien. Mijn allereerste baan als juf ooit was namelijk op een Montessorischool en ik ben nu ook alweer jaren onderwijsadviseur op een Montessorischool. Het was een prachtige film! Thuis snel koken en toen zat de dag er alweer op. 

oesters juni 2024

Zondag

Vaderdag! Ik ging een rondje hardlopen, Maik een uurtje zwemmen. De kinderen hebben het hele ontbijt geregeld. Inclusief vaderdag-taart. Dus na het douchen was er een uitgebreid vaderdagontbijt, met cadeaus. Dat laatste had ik trouwens geregeld, niet de kinderen. Alleen Lenthe had zelf nog iets gemaakt. De pubers vinden ‘t allemaal wel best en Fee is al flink aan het knutselen voor de verjaardag van Maik, aanstaande woensdag. Dus die had geen tijd voor nog iets. Na het ontbijt, dat pas om half 12 klaar was, hebben we allemaal een beetje ons eigen ding gedaan. Ik ben met Fee en Lenthe nog even naar de supermarkt gegaan om inkopen te doen voor de oranjeborrel. Om 3 uur begon de wedstrijd, die best spannend was en gelukkig goed afliep. We eindigden de dag in het Wilhelminapark, waar al het hele weekend een foodtruckfestival was. Alleen waren we daar nog niet geweest wegens de regen. We besloten nu nog even een kijkje te gaan nemen en dat was best gezellig. Bovendien scheen de zon. Iets voor 20.00 zijn we naar huis gelopen, want Fee moest naar bed. Morgen weer een school- en werkdag!

toost foodtruckfestival wilhelminapark

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #490
Volgend artikelDe leukste teamuitjes beleef je in Scheveningen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in