Over die keer dat ik schade had aan de huurauto…

Lang geleden, toen ik afstudeerde aan de PABO, heb ik een poosje op Aruba gezeten. In verband met een stage op een school daar. Een leuke tijd trouwens. De eerste keer dat ik met het vliegtuig ging, de eerste keer dat ik lang van huis weg was en de eerste keer dat ik ook echt ver weg ging. Ik was daar niet voor een vakantie, maar voor werk. Nu moet je weten dat de scholen in Aruba, vanwege het klimaat, al om 7 uur beginnen en om 1 uur afgelopen zijn. Voorbereiden en nakijken deed je in de avond, als het donker en koeler was. Er was dus voldoende tijd om het eiland te ontdekken tussen het werk door.

Rijbewijs

Ik had net mijn rijbewijs. Samen met een vriendin huurde ik een auto. We hebben het over ruim 20 jaar geleden hoor. Ik herinner me nog dat ik mijn creditcard moest inleveren voor het geval we schade zouden maken. Ik moest daar ook voor tekenen. Ook moesten we een flinke borg betalen. Dat was heel wat voor 2 verse twintigers. Maar ja, zonder auto kwamen we niet ver, dus hebben we het huren toch doorgezet.

Schade

Na een paar dagen touren zonder problemen reden we in een bergachtig weggetje zo dicht langs takken, dat deze krassen op de lak gaven. We baalden als een stekker: we zouden vast de borg niet terug krijgen en moesten dan ook nog eens een schadebedrag betalen. We lazen de papieren nog eens goed, maar er stonden zoveel kleine lettertjes in het Engels dat we niet goed begrepen wat nu onze rechten en plichten waren. Zorgeloos verder rijden was er niet meer bij. We hebben zelfs nog een hele ochtend gespendeerd aan het wassen en poetsen van de auto, in de hoop dat de krassen minder zichtbaar werden.

Terugbrengen

Toen we de auto terugbrachten, knepen we hem enorm. Nu zouden we horen dat het ons minimaal 3000 gulden (toen nog) zou gaan kosten. Gelukkig werden de krassen niet opgemerkt bij het rondje rond de auto om te kijken of er geen schade was. We kregen onze borg terug en min of meer opgelucht vertrokken we uiteindelijk naar huis. Toch ben ik nog maanden bang geweest dat ze met de kopie van mijn creditcard die ze hadden gemaakt alsnog veel geld zouden afschrijven, omdat ze later de krassen ontdekten. Dit is gelukkig niet gebeurd. De stress die ik er echter van heb gehad was niet fijn.

Zorgeloos een auto huren

Met dit verhaal in mijn achterhoofd, ben ik dus extra blij dat Sunny Cars bestaat. Sunny Cars staat voor all-in autohuur. Je komt dus nooit voor verrassingen te staan. Er zijn geen extra of verborgen kosten, òòk niet wanneer je per ongeluk schade hebt. Denk aan het openbreken van je auto, het jatten van de autoradio of navigatie, het verliezen van je sleutels, krassen door takken waar je langsrijdt, noem maar op.

Echt volledig all-in

Aan het lijstje voordelen die er al waren, prijken er nu een aantal toevoegingen van vervelende kostenposten die ook standaard afgedekt zijn. Nieuw is onder andere dat bij een ongeval de sleepkosten voor de huurauto worden vergoed. Ook draagt Sunny Cars vanaf nu de kosten voor het verlies of beschadiging van autosleutels en -documenten. Een schadeverzekering was al inbegrepen, maar daar is nu aan toegevoegd dat schade aan de autoradio en/of navigatiesysteem als gevolg van inbraakschade wordt opgenomen. Als de huurauto tijdens de vakantie schade aan glas, banden, bodem of dak oploopt, dan werd dat al door Sunny Cars betaald. Wat nieuw is, is dat de aanbieder van autohuur nu ook schade aan de koppeling en het oliecarter dekt.

Autohuren deze zomer?

Ga jij deze zomer met het vliegtuig op vakantie, en wil je graag een auto huren? Dan is Sunny Cars een hele goed organisatie om dit bij te regelen. Wij hebben zelf bij Sunny Cars gehuurd toen we in Athene waren en dat werkte echt heel fijn. Voor de komende zomer weten we nog niet precies wat we gaan doen, maar als we een auto nodig hebben, dan ga ik die zeker weer boeken bij Sunny Cars, gewoon vanwege alle voordelen die ze bieden ten opzichte van andere bedrijven. En ja, het lijkt of je iets meer betaalt, maar uiteindelijk valt dat dus reuze mee, omdat het een all-in prijs is. Bij andere autohuurbedrijven komen er vaak ter plekke nog verzekeringen, toeslagen, borg enzo bij. Dan kom je uiteindelijk op hetzelfde bedrag uit.

Winactie!

Met de zomervakantie op komst, heb ik iets heel leuks voor jullie: je kunt namelijk €150 tegoed winnen voor de autohuur bij Sunny Cars! Ter info: voor €120 hebben wij 4 dagen een auto gehuurd in Athene, waardoor we naast de stad ook een heleboel andere mooie dingen hebben kunnen bekijken zoals Lake Vouliagmeni en de Meteora, die buiten Athene liggen. Wellicht wil je dus nog wel een leuke citytrip plannen met je partner, oudste dochter/zoon of een vriendin? Dan kun je dit tegoed prima gebruiken! Door een huurauto te boeken kun je ook vaak goedkoper overnachten, omdat je een accommodatie buiten het centrum kunt kiezen.

Wat moet je doen?

Laat via onderstaand formulier je gegevens achter (we doen hier niets mee, behalve jou benaderen als je de prijs gewonnen hebt!) en laat ons ook weten voor welk tripje jij dit tegoed zou kunnen gebruiken. Deze winactie loopt tot 31 mei, daarna kies ik een winnaar die de prijs in ontvangst mag nemen!

  Winactie formulier

  Voor een snelle afhandeling vragen we je je adres in te vullen.
  Naam (verplicht)

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  E-mail (verplicht)

  Naam van de actie (verplicht)


  Jouw antwoord (verplicht)

  Hoe heb je ons gevonden?

  Wil je onze nieuwsbrief met extra kortingen en winacties ontvangen? (maximaal 2x per maand)

  JaNeeIk ontvang hem al

  Ik ga akkoord met de voorwaarden (verplicht).
  Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring (verplicht).

  In samenwerking met Sunny Cars

  Vorig artikelBenodigdheden voor de buitenkok
  Volgend artikelPraktische tips als je naar Australië gaat
  Judith van Wijk
  Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in