Benodigdheden voor de buitenkok

Vaderdag komt er bijna aan, en dan moeten we gaan nadenken voor die papa’s over geschikte cadeaus. Die man van mij wordt het blijst van gereedschap of spullen voor zijn buitenkeuken. Die buitenkeuken hè, dat was echt een droom toen we in ons oude huis woonden. Daar hadden we alleen een redelijk klein terras met een barbecue en echt geen ruimte voor een buitenkeuken. Toen we dit huis kochten wisten we dus heel zeker: die buitenkeuken komt er!

Benodigdheden voor de buitenkok

Vorig jaar zomer heeft Maik de buitenkeuken zelf gebouwd van steigerhout. Dat vond ie leuk om te doen en zo konden we ‘m ook precies passend maken. Natuurlijk moest er wel een grill apparaat in om het vlees, de visjes en de groenten te grillen. En natuurlijk voldoende werkbladruimte. Voor zo’n grill apparaat kun je bijvoorbeeld slagen bij een website waar ze horeca apparatuur verkopen. Denk van te voren goed na over wat je er mee wil gaan doen om het juiste apparaat te kiezen. Check ook de grootte, zodat het pas op de plek waar je de buitenkeuken wil hebben.

Tools voor de buitenkeuken

Inmiddels hebben wij ons assortiment voor de buitenkeuken al aardig uitgebreid, maar er staan nog steeds wel dingen op de wishlist van deze papa. Mooi dus voor vaderdag. Een goeie grilltang is bijvoorbeeld onontbeerlijk, ovenwanten, een aantal potjes met verse kruiden. Online kun je genoeg inspiratie opdoen voor benodigdheden voor de buitenkok, dus als jouw man ook zo’n grillfanaat is en jullie hebben of willen een buitenkeuken, dan kan dit best een goed idee zijn!

Felle zon

Wij hebben er op gelet dat de buitenkeuken ‘s avonds niet in de felle zon staat. Anders is het namelijk flink zweten boven zo’n bak- en braad systeem. Kan het bij jou niet anders dan in de zon, overweeg dan om een parasol te plaatsen. Ook fijn voor jezelf en de gasten trouwens, want niets zo vervelend als dat je wegbrand in de zon als het hoogzomer is. Vooral kinderen vinden felle zon niet fijn. Je kunt parasols ook makkelijk online kopen trouwens. Er zijn allerlei soorten en maten te krijgen, kijk wat jij handig vindt of wat in jouw tuin het beste past.

Vorig artikelGewoon niet nemen…
Volgend artikelOver die keer dat ik schade had aan de huurauto…
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in