Vakantiehuis in Italië

oude brug italieZomervakantie! Dus gaan we lekker weg richting Zuiden. Italië vind ik altijd een heerlijke bestemming. Ik was er vorig jaar september nog. Zulk lekker eten, een mooie omgeving, de wijntjes, puur genieten. Kamperen is leuk, maar soms heb ik zin in meer comfort en dan kies ik liever voor een vakantiehuis. Dat heb ik al eens eerder gedaan in Italië en dat beviel prima. Een vakantiehuis in Italië is namelijk heel comfortabel, en vaak word je nog getrakteerd op geweldige views ook!

Voordelen van overnachten in een vakantiehuis

Het allergrootste voordeel van overnachten in een vakantiehuis vind ik toch wel het feit dat je je eigen sanitair hebt. Ik heb er een gruwelijke hekel aan om midden in de nacht met een wc rol over een campingterrein te wandelen. Of om in het toilethokje naast je geluiden te horen waarmee je liever niet geconfronteerd werd. Daarbij: met kleine kinderen vind ik een vakantiehuis toch echt veel comforabeler dan een camping. Je hoeft ‘s morgens niet in de rij voor de douche en je kunt met een gerust hart alles aanraken, want je weet dat er geen andere mensen gebruik van maken. Ook koken is zoveel fijner in een normale keuken, dan op een gasstelletje. Voor 6 man koken op de camping is amper te doen joh.

novasol huis met view

Mooie streken in Italië

Als je mij advies vraagt over de beste plek in Italië om een vakantiehuis te boeken, dan wordt dat best ingewikkeld. Ik heb al veel van Italië gezien en ik ben nog altijd enthousiast over Toscane, Le Marche, maar ook Emilia-Romagna is mooi, Trentino Alto, Veneto, Umbrië en ook nog lager zelfs, als je wat verder wil rijden. De Toscaanse heuvels en kneuterige stadjes zijn heerlijk, enigszins verstopt op schattige dorpspleintjes vind je de meest fantastische restaurants met Italiaanse mama’s in de keuken die de sterren van de hemel koken. Niet zelden overkwam het mij al dat ik rond lunchtijd gewoon ergens binnen stapte op goed geluk, en het ene gerecht het andere zelfs nog overtrof. Italië is met recht een land voor de culinaire gelukszoeker, dat kan ik je zeggen.

Vakantiehuis in Italië

Denk jij nou na na over een vakantie in Italië, en zoek je nog een mooie accommodatie, dan heb ik een tip voor je. Via NOVASOL vakantiehuizen vind je vast een prachtige plek in de Italiaanse zon. Een mooie vakantiewoning die je als uitvalsbasis kunt gebruiken om welke streek dan ook in Italië te bezoeken. Zelf ben ik een voorstander van elke week een andere plek ontdekken. Dus een week op de ene plek, de week erna om een andere plek en wie zelfs 3 weken met vakantie kan kun je nog een 3e plek aandoen.

Vakantiehuis novasol venetie

Met of zonder zwembad?

Wij hebben eens in Le Marche gezeten in een vakantiehuis met een zwembad en een enorme tuin. Ik weet nog hoe heerlijk dat was. De kinderen speelden iedere dag in het zwembad of in de tuin, waar ook een hangmat hing. We hadden een fantastisch uitzicht op de Italiaanse velden en elke dag kwam een herder met schapen voorbij, wat de kinderen geweldig vonden. We hoefden niks, behalve lekker lezen, boodschappen doen en in onze eigen keuken fantastische Italiaanse gerechten klaar maken, wijn drinken en kijken naar spelende kinderen. Er zijn prachtige vakantiehuizen te huur, wie zoekt zal vinden.

Tips voor de keuze van je vakantiehuis in Italië

Hoe ik meestal een vakantiehuis kies is als volgt. Ik bepaal eerst de streek waar ik heen wil. Dan zet ik op een rij wat onze prioriteiten zijn. Met 4 kinderen is dat toch minimaal 3 slaapkamers (zodat de kinderen per tweetal een eigen kamer hebben en wij ook een eigen slaapkamer), een fijne keuken, een grote tuin om lekker in te spelen, fijn uitzicht, niet al te ver van een dorpje en eventueel een zwembad. Bij het zwembad vind ik het vooral belangrijk dat het veilig is voor de kinderen. Fee heeft immers nog geen diploma, dus het moet een zwembad zijn met een hek er om, zodat ze niet ‘s morgens vroeg stiekem kan denken: ik klim mijn bed uit en neem zelf even een duik zeg maar. Aan de hand van mijn prioriteitenlijstje ga ik vervolgens via NOVASOL op zoek naar het mooiste plekje!

Last-minute boeken

Wie nog niets gepland heeft hoeft niet te denken dat het zo last-minute niet meer zal lukken. Een vakantiehuis in Italië is zo geboekt, er zijn ook vlak voor de zomer genoeg mogelijkheden beschikbaar. Mocht je dus nog op zoek zijn, dan heb ik NOVASOL als tip om je idyllische vakantiehuis te vinden!

zwembad vakantiehuis italie

Vorig artikelFotoshoot met het gezin
Volgend artikelOp vakantie naar Alanya
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in