Project tuin en tuinbank

De afgelopen week heb ik al wat fotootjes van onze nieuwe tuin gedeeld. Het heeft lang geduurd voor we eindelijk een hovenier hadden en de schuttingen geplaatst konden worden. In het voorjaar wil iedereen iets met zijn tuin, dus de vraag is groot en het aanbod maar klein. Inmiddels ligt het gras, de tegels, staan de schuttingen en staat onze nieuwe tuinbank! We kunnen naar buiten!

Project tuin

Leuk hoor, zo’n nieuwbouwwoning met eigen tuin. We hadden het goed voor elkaar in ons oude huis, maar hier beginnen we gewoon weer helemaal opnieuw. De tuin was een echte bouwval. Kleigrond, keihard, met veel spijkers, glas en andere ellende en hier en daar zelfs een berg. Maik dacht eerst dat hij het zelf wel even kon omspitten, maar dat viel tegen. Die grond was zo hard, daar kwam je niet doorheen. Als eerste moest de hovenier dus langskomen met zo’n graafmachine, om de grond 20 cm af te graven en te vullen met zand en aarde. Dit lukte in ongeveer 1 dag. Op diezelfde dag kwamen ook de schuttingen. Aan 1 kant trouwens, want de andere kant lukte die dag niet meer.

Tegels & gras

De tweede dag werden de terrassen gelegd. Omdat we nog niet goed weten wat we precies willen met de tuin, hebben we het voor nu vrij simpel gehouden. Een terras voor in de tuin, en een terras achter in de tuin. Beide van 4 bij 6 meter. Achter komt later nog een schuurtje en een buitenkeuken, voor hebben we de eettafel staan met 6 stoelen. Het gras in het midden hebben we gekozen, omdat we toch wat groen wilden. Bovendien is het voor de kinderen ook fijn om op gras te kunnen spelen.

Tuinbank

In het oude huis hadden we al een tuinbank, maar die was precies op maat gemaakt, dus die hadden we laten staan. Dit keer hebben we de tuinbank online besteld bij Gadero. Het was een soort bouwpakket, wat je dus zelf in elkaar zet. Dat heb ik Maik laten doen natuurlijk, zelf ben ik niet zo handig. De bank was eigenlijk nog iets groter, maar Maik heeft ‘m met 59 cm ingekort. Dit kwam voor ons beter uit met het pad naar de poort. Hoe Maik dit heeft gedaan, kun je zien op onderstaand filmpje. Zelfs met 4 kinderen om zich heen is het hem gelukt deze bank in elkaar te zetten 🙂

Makkelijk in elkaar te zetten

Zoals je kunt zien is de bank dus in een paar uurtjes tijd in elkaar te zetten. Je hebt wel een beetje technisch en ruimtelijk inzicht nodig, en goed gereedschap natuurlijk. De kinderen kun je gewoon een beetje laten meehelpen, dat vinden ze leuk. Zo lopen ze niet in de weg. Ze kunnen schroeven klaar leggen, hout vasthouden, de schroefmachine aangeven, dat soort dingen.

Planten

Bij het tuincentrum heb ik wat bloemen en planten gekocht. Ik hoop op een kleurrijke tuin, waar lekker veel bijtjes en vlinders op af komen. In een later stadium wil ik nog meer planten, maar ik moet eerst even goed kijken waar ik nu de meeste zon heb, waar ik veel ga zitten en wat een goede plek voor de planten is. Geen overhaaste beslissingen nemen.

Wensen

Ik wil voor de tuinbank nog graag mooie kussens op maat bestellen. Verder willen we nog een pergola waar een schommel aan kan voor de kinderen. Het schuurtje en de buitenkeuken, waar we onze Basterd in kunnen zetten, staan ook op het lijstje. Evenals een groot schoolbord voor de kinderen die we aan de schutting willen bevestigen. Ze willen namelijk steeds op de tegels krijten, maar dat wil ik liever niet.

Hebben jullie nog tips voor onze tuin? Ik geniet in elk geval met volle teugen van mijn wijntje in onze nieuwe tuin! En wil je weten hoe je buitenmeubelen binnen kunt gebruiken? Check dan deze blog!

 

Vorig artikelGezond drinken nog altijd populair
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #124
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in