Een nieuwe schutting kopen

kopje soep tuinbank zoedtHet is nu echt zover, na een lange periode van minder weer is de 17 graden deze week aangetikt en kunnen we concluderen dat het voorjaar in aantocht is. Iedereen krijgt voorjaarskriebels. Bij mij houdt dat onder andere in dat ik de tuin wil gaan aanpakken. Bloemen erin, dode planten er uit. Nieuwe potten kopen, want er zijn er een paar kapotgevroren helaas. Ik hoor van veel mensen ook dat de schutting door de storm in het najaar kapot is gegaan. Of door de vrieskou van een paar weken terug gebarsten is. Deze blog gaat dan ook over een nieuwe schutting kopen. Niets zo vervelend als een schutting die van ellende bijna uit elkaar valt!

Een nieuwe schutting kopen

Schuttingen bestaan er in allerlei soorten en maten. En ook in verschillende prijsklassen. Wat jij voor keuze maakt als je een nieuwe schutting gaat kopen is dan ook afhankelijk van je budget en je wensen. Daarnaast wil het oog ook wat. Dus kies je iets wat jij mooi vindt. En misschien je buren, als je die hebt. De kosten kun je eenvoudig delen, dat scheelt een stuk. Het beste kun je een nieuwe schutting direct na het plaatsen behandelen met transparante lak, dan blijft deze mooier onder de weersinvloeden. Zeker als je dit ieder voorjaar herhaalt. Een schutting gaat ongeveer 5-10 jaar mee, afhankelijk van het materiaal dat je kiest. Wij hebben zelf beton gestort in de aarde, waardoor de schutting extra stevig staat en niet bij een flinke storm omwaait. Een eventuele nieuwe schutting kunnen we dan opnieuw op het beton bevestigen. 

rose voor de schutting

Welke regels zijn er over buren en schuttingen?

Nu we het toch over buren hebben… het meest ideale is natuurlijk als jullie dezelfde smaak hebben, de schutting samen uitkiezen, samen plaatsen (of laten plaatsen) en allebei de helft betalen. Deze situatie is het meest prettig en ook het goedkoopst. Wij hebben zelfs met 5 buren dezelfde schutting gekocht en laten plaatsen, zo kregen we nog meer korting. Heb jij niet zo’n goede band met je buren, of zijn jullie het niet eens op de schutting, dan kun je ook allebei een andere schutting kiezen. Je moet deze dan wel op je eigen grond plaatsen. De buren mogen dan hun eigen schutting ervoor zetten. Staat de schutting op de erfafscheiding, dan mogen buren ook hun kant van de schutting verven of er iets aan ophangen. Deze regels kunnen soms per gemeente in nuance verschillen, raadpleeg dus de gemeente voor de exacte juridische regels hieromtrent. 

Tuin opknappen in het voorjaar

Naast een nieuwe schutting, wil je natuurlijk ook je tuin een beetje opknappen. Op onze tegels zit flinke groene aanslag, dus wij gaan binnenkort met de hogedrukspuit aan de slag om dat er af te krijgen. Daar krijgt je tuin meteen een voorjaarslook van. Bij de supermarkten en bouwmarkten zijn momenteel veel aanbiedingen voor viooltjes en voorjaarsbloemen in potjes. Zet die verspreid in je tuin neer en je hebt ook wat kleur. Zo zit jij er bij die eerste zonnestraaltjes meteen goed bij! 

kids spelen in tuin restaurant

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #319
Volgend artikelWelke energieleverancier kies je bij zonnepanelen?
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in