Gezond drinken nog altijd populair

Ik bestel altijd mijn boodschappen online. Soms krijg je dan een gratis product. Toevallig was dat vanmorgen een of ander vruchtendrankje met havermout en lijnzaad erin. “Een bron van vezels!” schreeuwde het etiket. Ik besloot maar eens goed te kijken naar de ingrediënten. Soms word je immers beduveld waar je bij staat. Zo ook nu.

Even vergelijken

In het flesje sap, 250 ml, bleken in totaal 165 calorieën te zitten en 3 gram vezels. Ter vergelijk: in een portie frambozen van 100 gram zitten maar 30 calorieën en ook 3 gram vezels. Een gemiddeld portie fruit (appel, peer, banaan, druiven, sinaasappel) bevat doorgaans tussen de 1,5 en 2,5 gram vezels en slechts 60 calorieën. Dus ja, je wordt gewoon voor de gek gehouden. Dat drankje is helemaal geen bron van vezels en het zit vol suiker en calorieën. Als je elke ochtend, naast je ontbijt, dit als drinken neemt, heb je een aardig calorierijk ontbijt, kom je ongemerkt kilo’s aan en met die vezels valt het ook wel mee.

De praktijk

Tuurlijk, ook ik ben druk als ik ‘s morgens opsta. De kinderen moeten op tijd naar school, ik moet zelf naar mijn werk en het komt best wel eens voor dat ik geen tijd heb om te ontbijten. Dan neem ik het mee. Zo’n kant en klaar flesje lijkt dan heel handig, maar sinds ik weet dat het eigenlijk heel calorierijk, suikerrijk en vezelarm is, neem ik liever zelf iets mee. Gewoon, lekker handig in een thermosfles van metaal of een dopper. Dat kost geen enkele moeite. Je maakt zelf net zo makkelijk van een handvol frambozen, een banaan en wat water een overheerlijk drankje met minder calorieën en meer vezels. Bovendien kun je er de hele dag mee doen. Soms maak ik het de avond van te voren en leg ik het in de vriezer, zodat het op een warme dag langzaam kan ontdooien en ik ook aan het einde van de dag nog een lekker koud en gezond drankje heb.

Water

Naast fruitdrankjes drink ik verder eigenlijk alleen maar water en thee. Ik heb een roze dopper, die ik ‘s morgens vul met water en eigenlijk overal wel opnieuw kan vullen. Zeker met warm weer een uitkomt. Wist je trouwens dat je tegenwoordig je een dopper kunt personaliseren? Dat is bijvoorbeeld heel leuk voor de kinderen. Je kunt de dopper bedrukken, zodat je kind deze met zijn of haar eigen naam heeft bijvoorbeeld. Zo raken ze in de klas niet kwijt, want Doppers zijn hip!

Gezond drinken nog altijd populair

Sowieso is gezond drinken populair. Iedereen weet inmiddels wel dat veel kant en klare drankjes uit de supermarkt vol ongezonde stoffen zitten. Steeds water leren ouders hun kinderen om gezonde keuzes te maken. Gezond drinken is een hype! Kies voor een Dopper, een thermosfles van RVS en als je in de zomer je kinderen (of jezelf) iets bijzonders voor wil zetten, dan meng je water gewoon met puur fruit. Vele malen gezonder en het ziet er nog leuk uit ook!

Vorig artikelUitjes in Delft
Volgend artikelProject tuin en tuinbank
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in