Stichting Baby Hope

Wie kent hem niet, de grote doos die je binnen krijgt van de zorgverzekering als je zwanger bent. Ik heb het natuurlijk over het kraampakket. Als je al eens een kraampakket ontvangen hebt en bevallen bent dan weet je ook dat je een groot gedeelte uit het kraampakket vaak niet gebruikt. Gelukkig zitten er ook spullen tussen waar je wel wat aan hebt, maar als je al in het ziekenhuis bevalt blijft het grootste gedeelte van het pakket onaangebroken staan. Maar wat doe je met alle spullen die over zijn? Je doneert ze aan Stichting Baby Hope natuurlijk. Stichting Baby Hope is een stichting die kraammaterialen inzamelt voor kraamprojecten in Afrika, India, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Het doel daarvan is zorgen voor meer hygiëne tijdens de bevalling, waardoor er minder moeders en baby’s sterven.

De Stichting is in 2003 opgericht door een moeder die het eigenlijk maar zonde vond om haar kraampakket weg te gooien. Inmiddels zijn er in Nederland zo’n 270 inzamelpunten waar je de kraamspullen naartoe kunt brengen als je ze niet meer gebruikt. Dus heb je thuis nog een doos staan met kraamspullen die je niet meer gebruikt, ga dan even kijken of de site van Stichting Baby Hope om te kijken of er bij jou in de buurt een vrijwilliger woont waar de spullen heen kunnen.

Vorig artikelPittenzak
Volgend artikelMillion Dollar Design
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in