Tijd voor een nieuw tuinset

Afgelopen week kon je het voorjaar ruiken in de lucht. Merkten jullie dat ook? Helaas gaat het komende week weer vriezen, maar ik heb toch het idee dat de echte winter op z’n retour is. Ik krijg ook enorm veel zin in het voorjaar. We hebben weer lang genoeg binnen gezeten. Het wordt tijd dat we lekker naar buiten kunnen!

Tijd voor een nieuw tuinset

Voor het eerst in mijn leven, sinds ik het ouderlijk huis verliet dan, heb ik een tuin. Bij dit nieuwe huis zit een tuin van 13 meter diep en 6 meter breed. Best aardig dus. Omdat ons vorige tuinmeubel speciaal op maat gemaakt was voor het terras daar, hebben we het achtergelaten. Op zich jammer, want het was een mooi en praktisch tuinset. De kussens hadden we ook op maat laten maken, precies zoals we wilden. Maar hier had het niet goed kunnen staan. Een nieuwe tuin vraagt om nieuwe oplossingen.

Een nieuw voorjaar

Een nieuw voorjaar trouwens ook. Vind je niet? Want in de winter hebben tuinmeubelen best te lijden. Door vorst, regen en andere weersinvloeden kunnen de kleuren veranderen, materialen aangetast raken en dan ziet zo’n tuinset er niet meer mooi uit na de winter. Wij moeten ons dit jaar ook oriënteren op een nieuwe tuinset. Ik vind het nog lastig om te beslissen wat ik wil. Een nieuwe tuin moet je nog helemaal ontdekken. Hoe staat de zon? Waar zit ik straks het liefste in de ochtend? Waar in de middag? En waar in de avond?

Hoe staat de zon?

Als we in de ochtend zon hebben in de tuin, zou ik graag in de tuin ontbijten. Dus moeten we in elk geval een tuinset hebben op de plek waar de ochtendzon staat. Groot genoeg om met alle 4 de kinderen aan te kunnen zitten. Voor de middagzon wil ik graag een fijne loungebank, waar ik en de kinderen lekker kunnen lezen, borrelen, thee drinken en genieten van de zon. Als dat ook nog uit de wind kan, graag! Ik zit graag buiten, al vanaf de eerste zonnestraaltjes in maart. Zeker nu we een grote schuifpui hebben vanuit de woonkamer naar de tuin, verwacht ik dat ik ook hier vaak buiten zal zijn.

Avondeten in de tuin

Wij zijn ook echte buiteneters bij mooie weer, dus waar we de avondzon hebben, moet zeker ook een tafel met stoelen komen. Ik denk aan heerlijk zwoele zomeravonden, met barbecues, rosé en gezelligheid. Mooie kussens, sfeervolle lichtjes, kom maar door met dat voorjaar! Ik krijg er echt zin in. Voor het tuinset ben ik me trouwens online aan het oriënteren en er is best veel te vinden. In heel verschillende stijlen, materialen en kleuren. Ik neig het meest naar modern en wit of hout. Dat kan ik combineren met vrolijk gekleurde kussens en dat past het best bij wat ik wil. En misschien krijgen de kinderen wel hun eigen tuinset. Want zo’n kindertuinset vond ik ook en die is zo schattig!

 

Vorig artikelBijzonder reis- en belevingsmagazine
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #108
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in