Wat kost een tuinhuisje of een blokhut voor je tuin?

Wat kost een tuinhuisje of een blokhut voor je tuin kleinWat kost een tuinhuisje of een blokhut voor je tuin? Die vraag wordt vaak gesteld en dat is niet zo gek, want een tuinhuisje of blokhut is hip. Helaas is niet iedereen gezegend met een grote tuin, maar wie dat wel is kiest vaak voor een plek om tuinspullen op te ruimen, fietsen in te plaatsen of een fijne plek om te werken in de zomer en het voorjaar. Tuinhuisjes zijn er in vele soorten en maten. Daarom is het prettig om goed onderzoek te doen naar wat bij jouw tuin past. 

Wat kost een tuinhuisje of een blokhut voor je tuin?

Wie zich gaat verdiepen in de aanschaf van een tuinhuisje of een blokhut zal zich als eerste afvragen wat de kosten zullen zijn. Er hangt namelijk wel een prijskaartje aan, maar ook wat betreft je budget zijn er vele mogelijkheden. Dit hangt ook samen met de grootte van het tuinhuisje. Tegenwoordig is de kostprijs van materialen flink gestegen, dus dit zal zeker zijn weerslag hebben op het tuinhuisje van jouw keuze. Hoe groter, hoe meer materiaal er nodig is het hoe duurder het huisje wordt. Globaal kun je rekenen op zo’n €750 voor een tuinhuisje van 2 bij 2 meter. Ga je voor groter en luxer, dan kunnen de prijzen oplopen tot zelfs €6000. Je kunt dan wel denken aan een flink formaat tuinhuis van 7,5 bij 3,5 meter inclusief overkapping waar je zomers heerlijk kunt zitten met een boek en een lekker koud drankje. 

Hoe kies je de juiste schuur voor jouw tuin?

Als je de vraag “wat kost een tuinhuisje of een blokhut voor je tuin?” hebt beantwoord kun je binnen jouw budget een keuze gaan maken. Dat begint natuurlijk met het bekijken van een aantal mogelijkheden die je moet afwegen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • de beschikbare ruimte die je hebt in de tuin
  • de functie van je tuinhuis of blokhut
  • het materiaal dat je het mooiste vindt
  • de levensduur

De functie van je tuinhuis

De functie van je tuinhuis is een van de belangrijkste overwegingen. Is je tuinhuis alleen bedoeld om spullen in op te bergen? Dan kun je voor een simpele versie gaan die weinig geld kost. Denk wel na over wat je er precies in wil opbergen. Als het zaken zijn als tuinkussens bijvoorbeeld, dan is het wel handig dat het tuinhuis goed waterdicht is. Wil je er bijvoorbeeld ook gereedschap neerleggen wat niet mag roesten èn is je wens om er af en toe te kunnen klussen, dan is het handig om te zorgen dat het ook niet te koud is in je schuur. Isolatie en een goede vloer kan dan een must zijn. Stap voor stap kom je zo dichter bij de juiste keuze voor jouw tuin.

Het oog wil ook wat

Persoonlijk vind ik het altijd belangrijk hoe een tuinhuisje of blokhut eruit ziet. Als je tuin vol in bloei staat en je zit zomers veel buiten, dan is een tuinhuisje dat er gezellig uitziet wel zo fijn.  Denk er daarom aan om het, zodra het staat, leuk aan te kleden. Dat kan met kleurrijke planten en bloemen, maar ook met kussens (in het geval van een overkapping) en kaarsen. Een tuinkleed voor je schuur of in je overkapping kan warmte geven en er zijn tegenwoordig ook mooie tuinschilderijen te koop. Zo tover je een simpele schuur om tot een geweldige plek om je tuinspullen op te bergen en om in de zomer fijn te zitten onder een overkapping. Wat kost een tuinhuisje of een blokhut voor je tuin

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #426
Volgend artikelEen refurbished iPhone voor een scherp tarief
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in