Tips: meer ruimte in de woonkamer

Met kinderen is het heel fijn om voldoende ruimte in de woonkamer te hebben. Ruimte om te spelen, om te knutselen, om te zitten. Een woonkamer heeft immers verschillende functies. Het is belangrijk dat deze allemaal op een comfortabele wijze aan bod kunnen komen. In deze blog geef ik tips hoe je meer ruimte in je woonkamer kunt creëren, ook als je helemaal niet zo groot woont.

Klein, maar fijn wonen

Wij woonden lang met 4 kinderen op 120 m2. We hadden moeite om afscheid te nemen van het huis, of vooral van de plek. Het huis was namelijk verre van ideaal, maar de plek was fantastisch. Een grote binnentuin waar altijd kinderen speelden, bankjes voor de papa’s en mama’s waren en genoeg gezelligheid was. Een ruim eigen terras, om fijn te kunnen barbecuen, een boek te lezen of in de zon te zitten. Op loopafstand van het centrum van Den Haag, zodat ik altijd zo een boodschap kon doen en een eigen parkeerplek. Wij woonden dus hartstikke fijn, maar de woonkamer en de slaapkamers waren klein en er waren weinig mogelijkheden hier iets mee te doen.

Tips: meer ruimte in de woonkamer

Of je nu klein of groot woont, er zijn een aantal algemene tips die meer ruimte kunnen creëren. Dat is fijn, want dan zit je niet zo op elkaars lip en is er voldoende plek om te spelen, te werken, te relaxen en te bewegen. Om te beginnen is het belangrijk dat je meubels koop die passen bij de ruimte. Heb je een kleine woonkamer, kies dan voor niet te grove meubels. Woon je juist groot, kies dan juist voor meubels die de ruimte vullen, zoals een lekkere hoekbank bijvoorbeeld.

Voldoende zitplekken

Het is belangrijk dat je een gezellige zithoek hebt met voldoende zitplaatsen. Heb je een gezin van vier, zorg dan voor bijvoorbeeld een driezitsbank en twee stoelen. Zo kan iedereen zitten en het bezoek ook. Heb je een gezin van zes, dan kunnen twee driezitsbanken uitkomst bieden. Of een hoekbank en twee fauteuils.

Tv-hoek

Heb je de ruimte voor een tv hoek, dan kan het handig zijn deze op een andere plek dan de zithoek te maken. Zo blijft de zithoek vrij van televisie, wel zo gezellig als er bezoek is. Woon je kleiner en moet de televisie in de zithoek staan, kies dan voor een goede kast waar de tv in past. Er zijn tegenwoordig genoeg tv-meubels  te vinden waar je de televisie in kunt verstoppen, zodat hij niet in het zicht staat.

Eettafel

Een eettafel is vaak groot en kan vooral lastig zijn als je weinig ruimte hebt. Gelukkig zijn er verschillende uitschuiftafels, waar je in een handomdraai een grote of kleine tafel van maakt. Zo is er ruimte voor de kinderen om te spelen en zo zit iedereen weer aan tafel te eten.

Heb jij nog tips voor meer ruimte in je woonkamer?

Vorig artikelPasta met spinazie, mascarpone en geschaafde amandel
Volgend artikelHoe zou jij je eigen begrafenis vorm geven?
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in