Hoe kies je de juiste eetkamerstoel?

Af en toe is het leuk om nieuwe eetkamerstoelen te shoppen. Ik hou er sowieso van om regelmatig te wisselen van spullen trouwens. Niet zo goed voor je portemonnee, maar wel leuk. En soms kun je de oude stoelen weer verkopen via Marktplaats ofzo. Maar hoe kies je de juiste eetkamerstoel? Welke eetkamerstoelen je dan kiest hangt natuurlijk van een aantal factoren af, die ik hieronder uiteenzet.

Hoe kies je de juiste eetkamerstoel?

Welke eetkamerstoel bij jou het beste past, is niet alleen een kwestie van smaak of kleur. Er zijn een heleboel overwegingen die de revue kunnen passeren voor jij de beste keuze kunt maken. Misschien denk je niet overal aan, daarom help ik je in dit artikel alle punten die daarin belangrijk zijn mee te nemen.

Kinderen in huis

Een van de eerste dingen die je je moet realiseren is dat als je kinderen hebt, de stoelen zonder twijfel vies gaan worden. Dat betekent dus dat je of moet kiezen voor een stoel met een oppervlak wat je kunt afdoen met een doekje, of je kiest voor een wat goedkopere stoel die je over een paar jaar weer gaat vervangen.

De ruimte

De ruimte waarin de stoelen moeten staan is natuurlijk ook heel belangrijk. Als je eettafel in een kleine ruimte staat, neem dan luchtig ogende stoelen. In elk geval zonder armleuningen en open bij de poten. Misschien zelfs wel een open rug? Heb je juist veel ruimte, dan kunnen de stoelen ook wat groter zijn en meer dicht.

Stijl

Is jouw interieur modern, kies dan stoelen die daar bij passen. Het beste neem je dan allemaal dezelfde stoelen in een neutrale teint. Heb je een klassiek interieur, dan past deze stijl natuurlijk het beste. En is jouw woonkamer wat meer trendy en casual, dan kun je eens experimenteren met verschillende kleuren en modellen.

Kleur

De kleur is natuurlijk ook belangrijk. Kies of voor een neutrale kleur, of voor een contrasterende kleur. Beide opties doen het goed. Een kleur passend bij de kleur van je muur kan bijvoorbeeld ook best goed werken.

Mode

Wie er gevoelig voor is, houdt via woonbladen en woonbloes in de gaten wat de laatste trends zijn wat betreft stijl en meubels. Misschien vind je het leuk om daar bij aan te sluiten, zodat je huis helemaal volgens de laatste mode is ingericht.

Testen

Ga een stoel altijd even testen: zit hij wel lekker? Tafelen jullie graag lang na, dan is een fijne stoel waar je langer op kunt zitten ontzettend belangrijk. Ben jij meer van de snelle hap, dan kan een stoel met een houten zitting bijvoorbeeld voldoende zijn, want van een minuut of 15 aan tafel zul je niet zo snel een houten kont krijgen. Altijd de stoelen even testen dus!

Eetkamerstoelen kopen

Ik hoop dat je zo voldoende informatie hebt om de juiste keuze voor jouw huis te kunnen maken. Gebruik deze blog als checklist en je weet waar je op moet letten. Eetkamer stoelen kun je bij veel winkels kopen, Woonboulevard Poortvliet is bijvoorbeeld een goed adresje hiervoor.

Vorig artikelMaak je eigen beachvlag
Volgend artikelRecept: Mexicaanse ovenschotel
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in