Tips om de Sinterklaastijd weer af te sluiten

Sinterklaas terug naar spanje met stoombootDe aankomst van Sinterklaas kijken is traditie, maar na pakjesavond wordt Sinterklaas eigenlijk vrij abrupt afgebroken. Voor sommige kinderen geen enkel probleem, maar er zijn ook wel kinderen die er moeite mee hebben en nog lange tijd in de sinterklaasliedjes & boekjes blijven hangen. Hoe kun je dit feest nu goed voor je kindje afsluiten? Hier onze tips:

  • In sommige plaatsen kun je Sinterklaas uitzwaaien als hij met de stoomboot weer naar Spanje vertrekt. Waar precies, dat kun je op deze website lezen.
  • Samen met de kinderen alle Sinterklaas spulletjes opbergen in een bak en hoog in een kast zetten. De boekjes, muziek, verkleedkleren, enz zijn zo uit het zicht en voor de meeste kinderen ook uit het hart.
  • Het boek Sinterklaas van Charlotte Dematons kan ook ondersteunend zijn om de sinterklaastijd af te sluiten. In dit boek zie je Sinterklaas vertrekken en aankomen in Spanje. Je kunt dit samen met je kind lezen en uitleg geven dat Sinterklaas nu weer terug is in Spanje.
  • Een kaart sturen aan Sinterklaas in Spanje, en hem bedanken voor de cadeautjes en de leuke tijd kan helpen voor je kind om te begrijpen dat Sinterklaas nu echt weg is. Laat in de atlas zien waar Spanje ligt, hoe Sinterklaas gevaren is en waar de post ongeveer terecht komt.
  • Veel ouders willen nog even wachten met het optuigen van de kerstboom, maar het is leuk om na Sinterklaas aan de slag te gaan met de adventskalender. Zo tel je langzaam af naar kerst en wordt de overgang gemakkelijker.
  • Veel kinderen hebben het Sinterklaasjournaal op de voet gevolgd. Het is dan best even wennen als dat ineens niet meer is. Maar gelukkig is er Kerst met Linus om langzaam af te kicken van dit dagelijkse tv-momentje over Sinterklaas.
  • Tot slot is het natuurlijk erg leuk om samen kerstkaarten te schrijven. Maak ze zelf, of koop de allerleukste (;-)) in onze webwinkel!

Header-facebook-kerst-henh

Heb jij zelf nog tips die we kunnen toevoegen? Laat het ons weten!

Sinterklaas weer in Spanje

Vorig artikelHapjes voor het heerlijke avondje
Volgend artikelDe beste partylook voor je kind met kerst
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in