Gevulde chocolade paaseitjes

Gevulde chocolade paaseitjesEen ei hoort erbij met Pasen. Dat kan natuurlijk een echt eitje zijn, maar ook prima kunnen dat gevulde chocolade paaseitjes zijn. Daarom maakte ik die, een versie voor de volwassenen (met advocaat) en een versie voor de kinderen (met perzik). Bij de kinderen vallen deze eitjes goed in de smaak! Ze waren helemaal verbaasd hoe ik de “eitjes” in die chocolade eieren had gekregen. Daarna mochten ze met helpen om er ook een paar te maken, zodat ze konden zien hoe het werkte.

Lees ook: Een slinger van paaseieren
Lees ook: Recept broodhaantje voor Palmpasen

Gevulde chocolade paaseitjes

Je kunt dit natuurlijk met verschillende soorten paaseieren doen. Het liefst wel grote chocolade paaseieren. Wij kochten ze bij de AH, maar ook de HEMA heeft grote paaseieren.  Mocht je niks kunnen vinden, dan kun je ook altijd een kinder surprise ei nemen. Die breken sowieso heel makkelijk in tweeën, want je moet wel zorgen dat ze niet verkeerd breken. Je hebt mooie eierschalen nodig.

bord met chocolade eitjes en ch

Wat heb je nodig?

Om deze gevulde chocolade paaseitjes te maken, heb je eigenlijk maar 4 ingrediënten nodig. Daarmee kun je deze eitjes helemaal maken.

  • grote chocolade eieren
  • Skyr, naturel of een smaak naar keuze, bijvoorbeeld vanille
  • advocaat
  • partjes perzik uit de vriezer

Zo maak je het

Haal de partjes perzik uit de vriezer en laat deze ontdooien. Daarna pureer je ze. Je hoeft geen suiker toe te voegen, maar als je het toch graag wat zoeter wenst, kun je een beetje poedersuiker toevoegen. Om de gevulde chocolade paaseitjes te maken, breek je eerst de eieren in 2 gelijke stukken. Doe dit heel voorzichtig, want ze mogen niet kapot gaan. Leg de helften op een bord en vul ze met de Skyr. Strijk met een theelepel glad. Daarna doe je op de eitjes voor de kinderen een theelepel perzik puree en op de eitjes voor de volwassenen een theelepel advocaat. Maak het geel mooi rond, zodat het net op een dooier lijkt.

Gevulde chocolade eitjes

De gevulde eitjes serveren

Je kunt de gevulde chocolade paaseitjes bij het ontbijt op ieder bord leggen als appetizer. Maar je kunt ze ook op een mooi bord serveren voor bij de koffie. Of je legt ze stiekem in het gras voor de kinderen om te zoeken, ook grappig! Een paar kleine kuikentjes maakt het nog leuker natuurlijk. Smakelijk!

Gevuld chocolade paaseitje bijna op

Vorig artikelTijd om te klussen
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #274
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in