Tomatentaartje met basilicum dressing

Tomatentaartje met basilicum dressing simpel voorgerechtDit tomatentaartje met basilicum dressing is een simpel voorgerecht dat snel klaar is. Bovendien heb je de ingrediënten waarschijnlijk gewoon standaard in huis. Dit voorgerecht kun je dus altijd maken als je bezoek krijgt die plots bijven eten. Het is in een handomdraai klaar en superlekker. Dus zoek jij nog een lekker, maar simpel voorgerecht voor het kerstdiner? Dan is een tomatentaartje met basilicum dressing precies wat je zoekt!

Lees ook: Zalmtartaar met kruidenolie

tomaten ontvellen

Tomatentaartje met basilicum dressing

Het voordeel van dit tomatentaartje met basilicum dressing vind ik ook dat het behoorlijk gezond en calorie-arm is. Er zit behalve wat olie, azijn en tomaat eigenlijk weinig in. In tomaat zitten heel weinig calorieën en olie kun je beperken qua hoeveelheid, waardoor het niet zo vet is. Tomaat is trouwens geen groente, maar een vrucht, omdat er pitjes in zitten. Meer informatie over de tomaat lees je hier.

gesneden tomaatjes

Wat heb je nodig?

Voor dit simpele voorgerechtje tomatentaartje met basilicum dressing heb je eigenijk maar 4 ingrediënten nodig. Mogelijk heb je ze zelfs altijd in huis, als je een basilicum plantje hebt is die kans vrij groot. Een twist op dit recept is als je nog wat mozzarella toevoegt.

  • 4-6 tomaten
  • verse basilicum
  • 2 el balsamico azijn
  • 4 el olijfolie (of minder, indien gewenst)
  • peper
  • zout
  • mozzarella, in stukjes gesneden (optioneel)

kookring tomatentaartje met basilicum dressing

Zo maak je het

Voor dit tomatentaartje met basilicum dressing moet je eerst de tomaten ontvellen. Zelf doe ik dat altijd heel gemakkelijk door ze even onder de hete straal van de quooker te houden. Een andere optie is om ze aan een vork te prikken en ze in kokend water onder te dompelen gedurende een minuut. Daarna kun je het velletje er zo aftrekken. Snijd de tomaten in kleine stukjes en doe ze in een kom. Klop in een schaaltje de balsamico azijn en de olijfolie door elkaar met een beetje peper en zout. Doe de tomatenstukjes er doorheen. Snijd de basilicum in reepjes en doe die door de tomaten. Pak een kookring en zet die op een wit bord. Laat de tomatenstukjes uitlekken boven een zeef, zodat het niet te nat is.

Zo serveer je het tomatentaartje met basilicum dressing

Doe ze dan in de kookring en maak een mooi taartje. Druppel wat olijfolie er omheen. Leg wat blaadjes basilicum in de olie en eentje bovenop het tomatentaartje met basilicumdressing. Eventueel kun je nog wat kleine stukjes mozzarella rondom leggen. Bestrooi deze dan met een beetje zout en peper. Serveer direct, eventueel met wat focaccia uit de oven. Smakelijk eten!

voorgerecht snel tomatentaartje

Vorig artikelPizzarette recepten en informatie
Volgend artikelLeuke campings in Frankrijk
Judith van Wijk
Vrouw, 43, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here