Sparjebird, een heerlijke plek voor kinderen om te spelen en lunchen

bosspeeltuin SparjebirdSparjebird in Hemrik is een superleuk speelbos en een heerlijke lunchplek. Als je op vakantie bent in Friesland (of het geluk hebt dat je er woont), is dit echt een toplocatie om een dagdeel door te brengen. Een hele dag kan zelfs ook. Er is vanalles te doen, de kinderen zullen zich er prima vermaken. En als de kinderen het leuk hebben, dan de ouders ook, toch? Sparjebird, heerlijke plek voor kinderen om te spelen en lunchen. Of zelfs te borrelen!

Lees ook: Grillrestaurant de Dwaler in Bakkeveen, top met kinderen!

De Blokhut Sparjebird

Sparjebird, heerlijke plek voor kinderen om te spelen en lunchen

Als je aankomt in Hemrik en je volgt de bordjes Sparjebird, kom je al snel op het parkeerterrein terecht. Toen wij er op een zaterdag waren, was het helemaal niet druk, dus parkeerplekken genoeg. We waren wel vroeg, mogelijk is het rond lunchtijd wat drukker. Als eerste liepen we het pad af richting de Blokhut. Deze sfeervolle horecagelegenheid is een goed startpunt voor je ochtend. Binnen kun je kleine lieveheerstbeestjes rugzakjes halen met opdrachten. In Coronatijd mochten we ze helaas niet meenemen, maar gelukkig vind je de opdrachten ook onderweg in het bos.

Speelbos Sparjebird

Loop het Dierenpad

Het is een leuke activiteit om het Dierenpad te lopen. Deze start voor de Blokhut bij de vos. Vervolgens volg je de oranje pootafdrukjes die op de bomen gestempeld zijn. Zo kom je steeds langs allerlei houten dieren met opdrachten. De opdrachten vind je op kaartjes bij het dier. Kinderen hebben dit snel door. Het Dierenpad is prima te lopen met kleine kinderen, het is helemaal niet lang. Je kunt het in een rustig tempo lopen. Wij deden er in totaal ongeveer een uur over, inclusief alle opdrachten. In totaal zijn er 9 opdrachten.

Rugzakje met opdrachten sparjebird

opdrachten speelbos sparjebird dierenpad

Welke opdrachten zijn er in Sparjebird?

De opdrachten zijn grappig, leuk en educatief. Zo moet je bijvoorbeeld voelen wat het verschil is tussen een eikenblad en een blaadje hulst. En andere tegenstellingen zoeken in het bos, zoals bijvoorbeeld snel en langzaam, of ruw en zacht. Ook is er een blindenpad, waar je zonder te kijken doorheen moet. Dat was spannend! Het kabouterbos is alleen voor de allerkleinsten, zij maken hier een tuintje bij het kabouterholletje. Ergens anders moeten ze op zoek naar pissebedden of slakken om hier een parcours voor te maken en zo zijn er nog een allerlei opdrachten. De kinderen vonden het heel leuk!

blindenpad sparjebird

hutten bouwen sparjebird

hulst versus eikenblad

kabouterbos sparjebird

Spelen met water en de kabelbaan

Aan het einde van het Dierenpad kom je op een open plek aan. Hier vind je een kabelbaan, een waterbaan en je kunt er over een touw lopen. Mijn kinderen renden direct naar de kabelbaan en zijn daar zeker een minuut of 20 mee zoet geweest. Daarna ontdekten ze het water en werd daar volop mee gespeeld. Bootjes maken van een houtje en dan over de waterbaan laten lopen. We hadden mooi weer, dus nat worden was geen probleem. Ik had voor de zekerheid wel wat droge kleding en een handdoek in de rugzak gestopt, maar eigenlijk hebben we dat niet echt nodig gehad.

Kabelbaan sparjebird

waterbaan sparjebird

Van spelen krijg je honger

Natuurlijk krijg je van wandelen en spelen honger, dus tegen half 1 begonnen de magen te knorren en liepen we in een paar minuutjes terug naar de blokhut. Daar zochten we een fijne picknicktafel uit in de zon en gingen we lekker zitten. We dronken een zelfgebouwde warme chocolademelk, een kopje gember/sinaasappelthee, lekkere koffie en chai latte. De kinderen speelden ondertussen tikkertje en verstoppertje rondom de Blokhut of sjouwden met takken en graafden gangen in het zand. Met andere woorden: hier kun je als ouders lekker rustig wat drinken, terwijl de kinderen ravotten in de omgeving. Je hebt er geen omkijken naar.

Blokhut zijkant

De Blokhut Sparjebird lunchen

Lunchen in het bos bij de Blokhut van Sparjebird

Vervolgens bestelden we de lunch, want de lekkere Friese Dumpkes die we bij de koffie kregen zaten we nog lang niet vol. De lunchkaart was heel divers en zo waren onze keuzes. Fee wilde graag de American Pancakes, ik nam een Ceasar Salade (zonder kip, daar kan ik niet tegen), Maik de Fish & Chips, Sterre + Lenthe kozen voor de Black Angus hamburger. Alles was ontzettend lekker en vers. Ik had er wel de hele middag kunnen blijven zitten, zo in dat zonnetje, terwijl de kinderen lekker aan het spelen waren.

Tip: Musthave voor je vakantie; de meest complete reisgids voor Friesland

lunch blokhut sparjebird hemrik

fish en chips blokhut

lunchkaart blokhut sparjebird

american pancakes blokhut

Onze ervaring met Sparjebird en lunchen in het bos bij de Blokhut

Wij zijn heel enthousiast over deze locatie. Soms heb je een plek waar je goed kunt lunchen, maar waar de kinderen zich vervelen. Soms ben je ergens waar de kinderen lekker kunnen spelen, maar het eten niet lekker is. Of je bent ergens waar de kinderen kunnen spelen, het eten goed is, maar je niet gezellig zit. Deze plek heeft het gelukkig wel allemaal, de ingrediënten voor een heerlijke middag of ochtend zijn volop aanwezig. Uiteraard helpt de zon, maar ook zonder zon is dit een fijne hotspot. Sparjebird, een heerlijke plek voor kinderen om te spelen en lunchen! Zeker bezoeken als je in de buurt bent. Alle details weten? Check de website van Sparjebird.

Tip: Zoek je een leuke overnachtingsplek? Wij logeerden op camping de Waldsang in een safaritent met eigen sanitair. Heel fijne camping!

omgevallen boom klimmen sparjebirdlenthe hamburger blokhut

gember sinaasappeltheeopdracht sparjebird

Vorig artikelGrillrestaurant de Dwaler in Bakkeveen, top met kinderen!
Volgend artikelRestaurant Hof van de Koning in Heerenveen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in