14 redenen waarom je als moeder de Quooker Flex mòet hebben

In het nieuwe huis hebben wij getwijfeld over de Quooker. Ik had in het oude huis ook al een Quooker, dus ik was al fan. Ik twijfelde dus niet specifiek over de aanschaf, maar wel over welke we in deze keuken zouden nemen. Toen wij verhuisden, was de Quooker Flex net op de markt. Er zit niet heel veel prijsverschil tussen de Quooker Flex en de Quooker Fusion, maar het is best een flinke uitgave, dus ik wilde de juiste keuze maken.

Quooker Flex

Uiteindelijk ben ik voor de Quooker Flex gegaan. Ik heb daar geen spijt van gehad. Ik kan goed vergelijken, want ik heb de Fusion zo’n 8 jaar gebruikt en heb dus nu de Quooker Flex. Eerst heb ik nog een poosje een gewone waterkoker gehad, en ik miste de Quooker echt heel erg. Zo fijn om nu weer direct kokend water uit de kraan te hebben! Eigenlijk kun je als moeder helemaal niet zonder 🙂

14 dingen waar ik de Quooker Flex voor gebruik

Benieuwd waar ik de Quooker allemaal voor gebruik? Nou, let op. Hier komt ie:

 1. Met stip op de eerste plek: thee! Ik drink de hele dag door thee en dat is direct klaar. Extra fijn als ik net op de bank wilde ploffen en er een kind in haar broek geplast heeft, waardoor de thee koud wordt. Neem ik na het opruimen toch gewoon een nieuwe kop?
 2. Koken. Pasta, rijst, aardappels, eieren, groente, couscous: het zit meteen in kokend water en daardoor is veel sneller klaar. Daarmee bespaar je tijd èn energie! Ik ben de Quooker vooral zeer dankbaar als ik op mijn werkdagen om 6 uur binnen kom rennen en nog iets gezonds op tafel wil zetten. Het maakt je zomaar de perfecte huisvrouw.
 3. Kruik vullen. Mijn kinderen zijn koukleumen. En oke, heel eerlijk, mama ook. Nu de herfst begonnen is en de temperaturen naar beneden gaan, vragen ze regelmatig om een kruik. Zelf neem ik die dus ook als ik koude voeten heb. Je vult het in een handomdraai met een Quooker en ze slapen als roosjes door de soezerige warmte. Heb je als moeder ook nog wat aan je avond. Of je slaapt een keer snel in. Net zo fijn.
 4. Opkikkertje. Als ik om 4 uur een beetje flauw wordt en niet wil gaan snaaien, maak ik vaak een kopje bouillon. Juist doordat het snel klaar is, grijp je minder snel naar iets ongezonds en calorierijks.
 5. Vlekken. Met 4 kinderen in huis kiepert er regelmatig iemand iets over zijn kleren. Sommige vlekken kun je beter met koud water behandelen, maar andere vlekken met heet water. Met de Quooker kun je dat snel regelen.
 6. Pannen afspoelen. Zeker als ik een ovenschaal maak zit dat altijd zo lekker aangekoekt. Of als iets aanbrand in de pan. Dat krijg je dan nauwelijks schoon met gewoon heet water. Met kokend water lukt het wel!
 7. De gootsteen schoonmaken. Wij hebben zo’n vierkante zinken rvs bak. Met schoonmaken kom je daar nauwelijks bij, want die hoeken zitten net te ver weg. Lang leve de flexibele slang van de Quooker! Daardoor kan ik de bak heel goed schoonhouden.
 8. Limonadeglazen vullen. Ook dankzij de flexibele slang kan ik in een handomdraai 8 limonadeglazen vullen die gewoon op het aanrecht staan. En dat komt best wel eens voor, dat hier allerlei kinderen spelen.
 9. Afwassen van “dingen die niet in de vaatwasser mogen”. Denk aan het afspoelen van wijnglazen. Ik laat die dingen eindeloos op het aanrecht staan, zodat de rode wijn zo lekker aankoekt. Met heet water uit de Quooker is dat dus zo weg. Check! Maar ook: mijn o zo duurzame bamboeservies, houten snijplanken en oh ja, als ik voor de tienmiljardste keer na een kopje koffie vergeet het melkreservoir eruit te halen en de melk al 3 dagen staat te schimmelen. Even goed heet afspoelen onder de Quooker en er kan weer een nieuw bakje koffie gezet worden!
 10. Een megatip die je echt niet heel vaak gebruikt, want ik ben veel te druk voor recepten waarbij je tomaten moet ontvellen, maar bijvoorbeeld met kerst doe ik het wel eens: tomaten ontvellen! Dus. Even 20 tellen je tomaat, geprikt aan een vork, onder de straal van de Quooker en hoppa, pellen maar. Is opeens helemaal geen tijdrovend werkje meer.
 11. Broodtrommels uitspoelen. Ik zeg het elke dag bij het ophalen van de kinderen: jassen aan de kapstok, schoenen in de bak, tassen in de keuken. Maar ja, regelmatig blijven die tassen toch in de gang slingeren. Dan ontdek ik de volgende ochtend dat Yuren toch z’n brood niet had opgegeten en er dus de hele nacht een kleffe boterham met smeerworst in die broodtrommel lag te stinken. In het kader van hip hergebruik kwak ik de boterham in de prullenbak, spoel de trommel met heet water om en doe gewoon de volgende boterham er weer in, in de hoop dat hij vandaag wel op gaat…
 12. Achterlijk grote bloemenvazen uitspoelen. Ik heb namelijk van die enorme bloemenvazen, en die zijn na een week echt smerig van het vieze water. Ze passen alleen niet in de vaatwasser en ook niet in de gootsteen. Dankzij de flexibele slang kan ik ze toch schoonmaken. Superfijn!
 13. Oke, ik ben eruit, dat gedoe met die flesjes, maar toen ik nog volop kolfde vond ik het ontzettend handig om de flesjes onder de hete kraan af te spoelen. Een soort van steriliseren, bij een 4e ben je niet meer zo precies met de minuten (en alle kinderen leven nog mensen!) dus ik vond dat heel handig. Kan het elke moeder die met flesjes in de weer moet aanraden.
 14. Vis pocheren gaat ook heel handig met de Quooker. En nog meer kookdingen, zoals instant toestanden klaar maken of verse soep (heet water in de pan, groente en een bouillonblokje erbij, even koken, pureren, klaar!).

Energiezuinig en kindvriendelijk

Ik hoor af en toe nog dat mensen bang zijn dat er ongelukken gebeuren met de Quooker, maar dat is hier in de 9 jaar dat ik ‘m heb nog nooit gebeurd. Hij is absoluut kindveilig. Sterre van bijna 11 kan ‘m inmiddels goed gebruiken om zelf thee te zetten, de andere kinderen krijgen ‘m niet open. Na gebruik is het water direct lauw en je hoeft dus niet bang te zijn dat iemand zijn hand verbrand. Een groot voordeel: door het gebruik van de Quooker bespaar je veel energie!

Cadeautje voor jezelf

Overtuigd? Doe ‘m jezelf cadeau, je krijgt er echt echt geen spijt van! Je kunt de Quooker online kopen en zelf installeren, of je laat een Quooker monteur komen die het in een handomdraai voor je doet. Maik heeft het bij ons helemaal zelf gedaan en dat is prima gelukt!

Vorig artikelLeuke Scandinavische lampen in huis
Volgend artikelOp tv bij Achter de Dijken
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in