Typisch Hollandse lentetrekjes

Rotary-Love-Nature-Topspinner-Mint-DecorDe astronomische lente is al meer dan een maand geleden begonnen, terwijl we pas een paar dagen écht van het zonnetje hebben mogen genieten. Balen, maar zo gaat het hier ieder jaar. Toch zijn de meeste Nederlanders opportunistisch en bereiden ze zich al vroeg voor op het lekkere weer. Maar hoe doen we dat nou eigenlijk? Hieronder noemen we 6 typisch Hollandse trekjes die we massaal doen wanneer het lente is.

De was buiten ophangen

Zodra de zon ook maar een beetje schijnt, hangt half Nederland haar was buiten te drogen. Weg met de hoge energierekening; laat die lekker ruikende, frisse was maar komen. Met de handige Brabantia droogmolens is dit nu nog makkelijker. De Smartlift droogmolen heeft namelijk een voetpedaal en voor diegene die een kleine of zelfs helemaal géén tuin hebben is er de WallFix. Een unieke droger voor aan de muur. Op en top lentegevoel dus, voor iedereen! Voor elke Brabantia “droogboom” die verkocht wordt, zal WeForest een echte boom planten in Burkina Faso onder het mom “Love nature”.

Buiten eten

Ook buiten eten is zo’n Hollands trekje. Hoewel met 20 graden de gevoelstemperatuur vaak rond de 15 graden ligt, worden de picknicktafels tevoorschijn gehaald en serveren we ons eten vol trots buiten. We dwingen onszelf optimaal te genieten van de zonnestraaltjes, want voor we het weten is het misschien alweer voorbij. De barbecue laat vaak nog iets langer op zich wachten. Maar zodra de temperaturen boven de 20 graden oplopen, weet ik zeker dat ook jij daar naar verlangt.

Zonnebrillen

Je ziet ze gelijk. En overal. De zonnebril. Niet omdat de zon zo fel in je ogen schijnt, maar omdat het een fashionitem is. Een fashionitem dat je het heerlijke gevoel van de zomer laat ervaren. En dat gevoel is onbetaalbaar.

Terrasjes

We worden er vrolijk van. De zon die schijnt, een zonnebril op je hoofd en het leven dat zich van binnen naar buiten verplaatst. Je belt je vrienden of vriendinnen op en spreekt af op een terrasje. Heerlijk wijntje erbij en genieten maar. Als je een plekje kunt vinden tenminste. Want geloof me, je bent niet de enige met dit idee. Je bent een Hollander of je bent het nietJ.

Hardlopen en fitnessen

Het is lente. En dus bijna zomer. Dat betekent dat we nog maar twee maanden hebben om ons lichaam bikiniproof te maken. Het overgrote deel Nederlanders sluit een abonnement bij de fitnessschool af of haalt de hardloopschoenen weer tevoorschijn. We willen in ieder geval het gevoel hebben dat we er alles aan hebben gedaan. En we beloven onszelf dat we volgend jaar écht eerder beginnen…

Grote schoonmaak

Niet alleen wijzelf, maar ook ons huis wordt aan het begin van de lente vaak onder handen genomen. Onze winterkleding maakt plaats voor jurkjes en korte broeken. De gordijnen worden gewassen, de ramen gezeemd en de keukenkastjes worden van binnen en buiten gepoetst. Alles wat we niet meer nodig hebben gaat naar de rommelmarkt en kapotte materialen worden vervangen. De lenteschoonmaak is een traditie van vroeger uit die nooit verdwenen is. Heerlijk, dat schone en opgeruimde gevoel aan het begin van een nieuw seizoen. Laat die zon maar komen!

Rotary Dryer-MOOD yellow-Geometrics model 2

Vorig artikelEen Blenker Poncho, die mòet je deze zomer hebben voor je kids
Volgend artikelIk pleit voor: langer zwangerschapsverlof!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in