Review TP-Link Deco M5 multiroom wifi systeem

Al in onze oude huis hadden we boven altijd gedoe met het internet. Op de een of andere manier ging het signaal nooit helemaal naar zolder toe. Dat was toen al onhandig, vooral in de tijd dat wij zelf op zolder sliepen. Wilde ik in bed nog even werken, ging dat niet. Ook leverde het soms hoge kosten op, doordat de wifi op mijn iPhone niet werkte en hij dus steeds op 3g sprong. In ons nieuwe huis wilde ik graag overal goed internet. Bovendien wilde ik graag iets waarmee ik het internetgebruik van de kinderen kan monitoren.

Tieners

Sterre is inmiddels een tiener en dat betekent dat ze steeds vaker op haar laptop werkt. Met 3 jongere kinderen is het niet altijd handig om dit beneden te doen. Soms moet ze zich goed concentreren en dat is best moeilijk in de reuring van een groot gezin. Werkend internet op haar slaapkamer is dus een must. En laat die in dit huis nou precies helemaal op de bovenste verdieping van ons huis zijn. Natuurlijk werkt daar onze wifi verbinding niet goed. Dus komt ze telkens boos naar beneden dat het internet niet werkt. Soms gaat ze dan in de werkkamer zitten, maar ze zit het liefst op haar eigen kamer. Logisch. Daarnaast merk ik als moeder dat ik het lastig vind om geen zicht te hebben op wat ze aan websites bezoekt op internet. Er zijn genoeg sites die materiaal bevatten die ik niet voor tienermeisjes geschikt vind.

Zoeken naar een oplossing

Nu hebben we gelukkig bij de afbouw van deze woning er aan gedacht om in alle kamers internetkabels door te trekken. Met een kabeltje hebben we dus sowieso overal internet. Het liefst wilde ik ook gewoon overal wifi hebben. Maik ging op zoek naar oplossingen en vond bij Wehkamp de TP-Link Deco M5 Multiroom wifi systeem. Dit systeem heeft de combinatie van wat wij zochten: en het zorgt ervoor dat je overal internet hebt, èn je kunt het internetgebruik van de kinderen volgen en begrenzen. Na wat wikken en wegen hebben we dit systeem aangeschaft. Het is immers best prijzig. Onze grootste angst was dat het niet goed zou werken. Daarom vind ik het belangrijk onze ervaring op te schrijven, want er zijn vast mensen die ook twijfelen over de aanschaf en willen weten of het werkt.

Review TP-Link Deco M5 multiroom wifi systeem

Vol verwachting pakten we het systeem uit. Maik begon direct met installeren en dat was behoorlijk makkelijk. Daar hoef je echt geen hogere wiskunde voor gestudeerd te hebben. Misschien had ik het zelfs gekund (ik heb echt totaal geen technisch inzicht, dus dat zou heel knap zijn). In het begin hadden we wat vraagtekens over de snelheid. Maik heeft zo’n appje waar die op zichtbaar wordt, en dat was beduidend minder dan zonder het systeem. Na wat heen en weer mailen met de klantenservice van Wehkamp en wat instellingen veranderen kregen we dat gelukkig goed en werkte het systeem prima. We hebben nu overal in huis wifi zonder problemen. Het enige dat ik af en toe merk, is dat de verbinding wel eens een paar seconden wegvalt. Dat ervaar ik vooral op mijn iPhone, maar dat duurt dan soms heel even. Op mijn laptop heb ik dat ook wel eens, maar nog minder vaak. Globaal op mijn iPhone is dat zo’n 1 keer per dag en op mijn laptop denk ik 1 keer per week. Het gaat dan echt om kortdurende momenten van enkele seconden. Je hoeft niks te doen, het werkt ineens vanzelf weer. Ik zou het omschrijven als een kort hiccupje.

Instellen voor de kinderen

Wat ik dus extra fijn vind aan dit systeem, is de Homecare powered by Trend Micro™. Hiermee is je Wi-Fi netwerk beveiligd tegen gevaren van buitenaf. Homecare filtert kwaadaardige content en biedt inbraakpreventie voor je thuisnetwerk. Daarnaast blokkeert het kwaadaardige sites. Het werkt op basis van Trend Micro en biedt je ook nog eens 3 jaar gratis anti-virus ondersteuning. De Homecare heeft als extra de mogelijkheid om het internet in te stellen voor je kinderen. Zo kun je zelf bepalen welke websites de kinderen wel en niet mogen bezoeken. Daarnaast kun je tijdslimieten per apparaat instellen. Zo spreken wij af met Sterre dat ze een uur op internet mag en kunnen we ook instellen dat de verbinding wegvalt zodra dat uur om is. Bovendien hebben we zicht op de websites die ze bezoekt en kunnen we websites voor haar blokkeren. Ik vind dat een groot voordeel van dit systeem, want het zorgt ervoor dat wij haar kunnen begeleiden in het internetgebruik en mediawijsheid kunnen bijbrengen.

Conclusie

Ik heb de TP-Link Deco M5 multiroom wifi systeem nu ongeveer 4 weken in huis. Na wat kleine opstartproblemen die met behulp van de klantenservice vlot werden opgelost, zijn we erg tevreden over dit systeem. Het werkt! We hebben nu overal internet. Het systeem is eenvoudig te installeren. Qua zicht vind ik de witte, ronde mes routers ook niet tegenvallen, en ze zijn bovendien zo klein dat je ze ook makkelijk ergens achter zet of hangt. De bijbehorende app helpt je kiezen waar je de routers het kunt plaatsen voor het beste resultaat. Daarnaast vind ik de Homecare, waarmee je websites kunt blokkeren voor kinderen, een tijdslimiet kunt instellen voor het gebruik van internet van de kinderen en het filteren van kwaadaardige content heel fijn en handig. Ik vind de TP-Link Deco M5 multiroom wifi systeem absoluut de € 269 waard! Je koopt dit systeem bij Wehkamp (nu tijdelijk tot 20 november 2017 krijg je ook nog eens een cadeaubon van € 25).

 

Vorig artikelOnmisbare ingrediënten voor herfstmaaltijden
Volgend artikelOntwerpen en drukken van een eigen T-shirt
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in