Vakantie in maart

Natuurhuisje in HeythuizenIk vind zo eind februari, begin maart altijd een heerlijke tijd. In deze periode beginnen de dagen te lengen, de zon vaker te schijnen en heb je om de paar weken lekker een paar dagen vrij. Als je, net als ik, in het onderwijs werkt, vaak nog vaker. Het voorjaar is dan ook een perfecte tijd om af en toe een weekendje weg te gaan. Niet te ver, liefst in eigen land. Nederland heeft immers zoveel mooie plekjes. Je moet ze alleen even weten te vinden. Voor een vakantie in maart, of een weekendje weg in maart, ga ik dan op zoek naar een vakantiehuis in Nederland. Ik heb al zo vaak mooie plekjes gevonden via de website. 

Lees ook: Overnachten op Mallorca

Vakantie in maart

Als je niet in de carnavalsregio zit, dan heb je een stukje van maart voorjaarsvakantie. Je kunt dan eenvoudig een last-minute boeken naar een leuk huisje in Nederland. Op een mooie plek uiteraard. Zo’n plek waar de zon roze gekleurd ondergaat en je ver uitzicht hebt. Liefst een beetje luxe ook, wie weet een hottub? Een fijn bootje voor de deur. Aan het water is sowieso leuk, zeker in deze tijd. Dan zijn de muggen nog niet zo actief, maar geniet je wel van het uitzicht. Kinderen kunnen lekker in het water spelen als we al een paar mooie dagen krijgen in maart. Vakantie in maart kan echt heerlijk zijn, terwijl je weet dat de hele zomer nog voor je ligt!

4 Tips voor leuke Natuurhuisjes

Ik heb zelf al een aantal keer in een huisje van Natuurhuisjes gezeten. Bijvoorbeeld een keer in Schoorl, samen met vrienden. We hadden een geschakeld huisje: ieder z’n eigen keuken en slaapkamers, maar we konden zo binnendoor bij elkaar binnen lopen. En een grote gezamenlijke tuin voor de kinderen. Ook hebben we eens in Friesland in een prachtig huisje gezeten waar we genoten van de allermooiste zonsondergangen elke avond. Tips genoeg dus! Ik tip hier 4 last-minute huisjes die mij opvielen op de website en waar ik best eens zou willen verblijven voor een vakantie in maart.

Egmond aan den Hoef

Ik had er ook nog niet eerder van gehoord, maar dit ligt aan de kust, links boven Amsterdam. Ideaal ook voor een uitstapje naar bijvoorbeeld Bergen, Hoorn, Amsterdam of Den Helder. Misschien wil je wel met de boot over naar Texel? Of… je blijft gewoon lekker van dit huisje genieten. Het is namelijk een Yurt. Met een heerlijke tuin erbij, verlichting, een kacheltje en een hottub! Meer heb je niet nodig toch? Vanuit de yurt zit je zo in de natuur. Ideaal voor een kort of lang verblijf. 

Fluitenberg

In Fluitenberg, Drenthe, vind je dit “adult only” huisje met waanzinnig uitzicht. Breng de kinderen naar opa en oma en ga zelf heerlijk genieten van dit luxe vrijstaande koetshuis. De rust, de natuur, maar ook de sauna zullen je zeker bevallen. Er is genoeg te fietsen en wandelen in de omgeving. Koken kun je zelf, maar wie liever uit eten wil kan naar Hoogeveen of Meppel gaan. Dit genieten hier!

Etten

Dit gloednieuwe huisje in het Gelderse Etten is ook absoluut de moeite waard. Al was het alleen vanwege de jacuzzi en de heerlijke tuin. Het huisje ligt zo’n beetje aan het Pieterpad, dus ik perfect te combineren met het wandelen ervan. Daarna heb je weer alle luxe en heerlijke Auping bedden om bij te komen van zo’n actieve dag. Met een wijntje bij de kachel òf misschien wel lekker buiten in één van de hangstoelen, op een mooie lentedag…

Odoornerveen

Odoornerveen ligt ook in Drenthe, en wel op een heel mooi plekje aan het water. Wakker worden met een koor van kikkers en zangvogels en verder genieten van de stilte. Hier kun je echt onthaasten. Een beetje luieren, af en toe een tochtje met de bijbehorende kano of roeiboot en verder gewoon eindeloos lezen en genieten van het uitzicht. Fietsen kun je er ter plekke huren, voor wie toch nog even actief wil zijn overdag. 

Dit waren mijn tips voor een vakantie in maart in Nederland. Er zijn op de website natuurlijk nog veel meer toffe huisjes te vinden. Bijna teveel om op te noemen. Dus leuk om er zelf eens doorheen te struinen. Wie weet wat voor pareltje je vindt!

natuurhuisje voorthuizen

Vorig artikelMadeira in 4 dagen
Volgend artikelKies voor een hippe tuin bij je woning
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in