Een weekendje weg in eigen land

wow air vliegtuigGisteren hoorde ik dat mijn vlucht naar IJsland begin mei gecanceld is. Dat was natuurlijk geen verrassing. Ik had er al voor 99% rekening mee gehouden dat het niet door kon gaan. Ook mijn tripje naar Rusland eind mei en IJsland begin juni zie ik niet meer gaan lukken. Sterker nog, ik verwacht eigenlijk dat als we straks ons weer vrijer mogen bewegen, we nog lang niet de landsgrenzen mogen passeren. Daarom leek het me leuk eens iets te schrijven over een weekendje weg in eigen land. Want Nederland heeft genoeg moois te bieden!

Voordelen van niet naar het buitenland kunnen reizen

Als reisgek zou ik het best lastig kunnen vinden dat ik voorlopig niet weg kan. Natuurlijk baal ik ook best, want van het ontdekken van andere landen en culturen word ik echt gelukkig. Toch zie ik het ook als een kans dat we voorlopig niet kunnen reizen. Er zitten namelijk best wat voordelen aan.

Minder co2 uitstoot

Eén van de grootste milieu problemen is toch eigenlijk wel de grote hoeveelheid stikstof die we met elkaar produceren. Daarvan is het vliegverkeer misschien wel de grootste boosdoener. Hoeveel werd er de afgelopen jaren niet vergaderd over dit probleem en hoe we het zouden gaan oplossen? Niet veel mensen waren bereid om hiervoor minder vaak of op een andere manier op vakantie te gaan. In één klap moeten we nu wel met z’n allen. Het is ook voor iedereen hetzelfde, niemand kan meer weg, over de hele wereld niet. Dus lekker duidelijk. Voor de wereld is dit misschien wel het beste wat er kon gebeuren. En hoewel ik zelf ook graag met het vliegtuig reis (ik denk altijd maar dat ik op andere manieren mijn bijdrage lever, zoals veel fietsen, een warmtepomp en weinig vlees eten), vind ik het nu toch een prettig idee dat het vliegverkeer met meer dan 50% gedaald is.

Een weekendje weg in eigen land

Je geeft minder geld uit

Nog zo’n voordeel: als je niet ver weg op reis gaat, geef je ook minder geld uit. Een 5 daags tripje IJsland kost al snel €1000, als het niet meer is. Ik had 5 reisjes gepland staan, waarvan twee met het hele gezin. Bij elkaar houd ik misschien wel €10.000-€15.000 extra over dit jaar. Niet verkeerd! Dat is goed nieuws voor mijn financiële plan.

geld

Je kunt je eigen land ontdekken

Momenteel zitten we natuurlijk allemaal zoveel mogelijk thuis. Ik hoop, dat we ergens begin mei voorzichtig weer wat meer vrijheden krijgen, zonder dat dit gevaar voor onszelf of andere mensen oplevert. Ik verwacht dat we dan nog niet kunnen gaan reizen. Corona is immers overal, je moet er niet aan denken dat je naar een land vliegt waar het nog niet weg is. Dan kun je het meenemen naar Nederland en dan begint de hele ellende weer opnieuw. Waarschijnlijk zal reizen buiten Nederland nog niet mogelijk zijn, maar dat geeft kansen voor ons eigen land!

vuurtoren texel

Een weekendje weg in eigen land

Ik durf namelijk te wedden dat jij misschien best aan het strand van Bali en Nieuw-Zeeland hebt gezeten, maar wellicht nog nooit in de grotten van Valkenburg hebt rondgelopen. En heb je wel eens bootje gevaren in Giethoorn? Ben je al eens op alle Waddeneilanden geweest? Heb je de Martinitoren in Groningen al beklommen? Voor 2020 is het misschien wel een leuk idee om een bucketlist te gaan samenstellen voor ons eigen land. Je boekt eenvoudig een weekendje weg arrangement via Hotelaanbiedingen.com en vervolgens ga je lekker een weekendje weg in eigen land om dingen van je bucketlist af te strepen.

strand texel

Wat is mijn bucketlist voor Nederland?

Ik heb natuurlijk zelf ook nagedacht over mijn eigen bucketlist voor Nederland. Eerlijk gezegd heb ik al best wat dingen gezien en gedaan, maar Nederland heeft toch nog wat dingen die ik niet gezien heb. En misschien heb jij nog wel een tip voor mij, iets waarvan ik niet eens weet dat het bestaat? Dit is mijn bucketlist voor Nederland tot nu toe:

Heb jij nog tips voor mij? Ik hoor ze graag!

Koepelbos Friesland

Vorig artikelSchooltv thuis kijken
Volgend artikelSpelletjes met konijnen, leuk voor Pasen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in