Vier hulpmiddelen waarmee je energie kunt besparen

Vier hulpmiddelen waarmee je energie kunt besparen Terwijl consumenten op zoek zijn naar energiebesparende producten om het milieu te helpen en geld te besparen, zijn producenten hier ook al een tijdje mee bezig. Bovendien proberen energieleveranciers ook te helpen. Zo kun je via Easyswitchinmiddels al kiezen voor een groen contract, waardoor je dus alleen maar groene energie zult gebruiken in je woning. Daarnaast kun je dus ook wat producten aanschaffen die je helpen bij het besparen van energie, wat je tevens via compare energy in the Netherlands kunt doen. De onderstaande hulpmiddelen zullen desondanks voor nog een grotere energiebesparing zorgen. 

LED verlichting 

Van alle beschikbare energiezuinige verlichting bieden LED lampen het helderste licht voor het minste geld. Halogeen en compact fluorescent zijn om verschillende redenen niet zo goed ontvangen door consumenten. Sommigen zijn bang voor het kwik in fluorescentielampen, terwijl anderen niet tevreden zijn met de kwaliteit van het licht van halogeen. LED verlichting is een goed alternatief, de lampen van dit type geven een constant licht voor weinig geld en ze zijn veilig. Bovendien zijn ze duurzaam aangezien je ze echt jarenlang kunt gebruiken. LED lampen werken over het algemeen zelfs meer dan 30 jaar, dus vaak hoef je ze niet te vervangen.

Slimme thermostaten

Een stap verder dan de programmeerbare thermostaat, nieuwe slimme thermostaten leren hoe en wanneer je gezin het verwarmings- en airconditioningsysteem gebruikt en volgen je patronen voor de slimste energiebesparingen. Sinds maar liefst 40 procent van de totale energierekening van je huis uit verwarming en koeling, kun je hier zeker energie mee besparen. Dit systeem is een geweldige plek om met een kleine investering grote verschillen te maken. Hoewel deze thermostaten wel wat geld kosten, zijn ze de aankoop op de lange termijn zeker waard. Dit komt natuurlijk doordat ze ervoor zorgen dat je geld bespaart op je energierekening.

Slimme stekkerdozen

In plaats van elke nacht talloze apparaten en elektronica in huis te moeten loskoppelen, overweeg een slimme stekkerdoos te kopen die fantoomvoeding afsnijdt van alles wat erop is aangesloten. Dit is ideaal voor moeilijk bereikbare stekkers op de vloer, achter op het aanrecht, onder het computerbureau en achter de tv. Slimme stekkerdozen zijn in principe normale stekkerdozen, maar hebben nog een knop. Hiermee kun je de stekkerdoos aan- en uitschakelen. Als je de apparaten waarvan de stekkers in de slimme stekkerdoos zitten wilt gebruiken, moet je dus op de knop drukken. Heb je de apparatuur uitgeschakeld? Schakel de stekkerdoos dan ook uit om fantoomvoeding te voorkomen.

Energiebeheersystemen

Met deze systemen bedien je je hele huis via afstandsbediening. Je hoeft je nooit zorgen te maken dat je het licht aan laat, het huis comfortabel is als je thuiskomt of dat je het koffiezetapparaat aan hebt laten staan. De verlichting, het verwarmings- en luchtsysteem, de apparaten, de stereo en het beveiligingssysteem kunnen allemaal worden bediend vanaf je afstandsbediening of met je smartphone als je gebruik maakt van een energiebeheerssysteem. Het is vooral handig als je dit kunt bedienen met je smartphone, want dan kun je dit dus ook doen als je niet thuis bent. 

Vorig artikelHoe verplaats je je op je vakantiebestemming?
Volgend artikelTeken jij voor mij vriendschapsboek
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in