Teken jij voor mij vriendschapsboek

Teken jij voor mij vriendschapsboekEen vriendschapsboek, maar dan anders, dat is het Teken jij voor mij? vriendschapsboek. In dit boek hoeven jouw vrienden en vriendinnen namelijk niet te schrijven, maar ze mogen tekenen! Zo spaar je tekeningen van al je vrienden en familie. Leuk voor later! Want wie tekent, knipt en plakt, wordt nooit vergeten. In deze blog vertel ik je alles over het Teken jij voor mij vriendschapsboek.

Lees ook: de leukste vriendenboeken voor volwassenen

Teken jij voor mij vriendschapsboek

Dit boek is een variatie op het klassieke vriendenboek, waarbij je vragen beantwoordt als: Wat is je favoriete kleur? Wie is je beste vriendin? Welke app vind jij het leukst? Wat is je lievelingsdier? Ook leuk, maar dat kennen we nu wel. Voor het vriendenboek hadden we trouwens het poëziealbum. Weet je nog? Daar liet je iedereen die je kende een versje in schrijven en dan plakte je er poëzie plaatjes bij. Heel leuk vond ik dat, ik heb het nog steeds. Je zag vaak dezelfde versjes terugkomen. Maar in dit vriendschapsboek draait het dus allemaal om tekenen. Het boek is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar, maar ouder kan ook nog. Tot een jaar of 12 is het zeker leuk. 

juf marit vriendenboek

Hoe werkt het?

Voorin het boek kan je kind zijn of haar eigen gegevens invullen. Naam, adres, datum, etc. Er is zelfs ruimte voor de naam een getuige, want dit boek is van grote betekenis en je belooft plechtig om het altijd te bewaren. Voorin zitten lege stickers. Zo’n sticker geef je aan een bekende, bijvoorbeeld een vriendin, de juf of meester, je moeder, je zusje of een ander familielid. Je vraagt of die persoon er een mooie tekening op wil maken. Het liefst met zwarte stift of fineliner. Inkleuren mag, maar is niet verplicht. Wat wel belangrijk is: de naam van de tekenaar èn de datum. De sticker plak ja daarna op de juiste plek in het boek. Leuk voor later. Helemaal achterin is er ruimte om de namen te schrijven van iedereen die iets in het boek heeft getekend. 

stickers vriendschapsboek teken jij voor mij

Verschillende pagina’s

In totaal zijn er 20 pagina’s in het boek. Op elke pagina staat een andere opdracht. Een kind kan zelf uitkiezen voor welke bladzijde het gaat tekenen. Zo is er een pagina waar selfies getekend en geplakt kunnen worden. Een heel spannende pagina, met tekeningen voor het spookhuis. Een pagina voor tekeningen van kriebelbeestjes, bijvoorbeeld spinnen of mieren. IJsjes, schattige dingen, om je lievelingsdier te tekenen, complimentjes, lievelingseten, voertuigen en superhelden. Vaak bieden de tekeningen ook leuke gespreksstof. 

Juf Marit

Dit originele vriendenboek “Teken jij voor mij?” is verzonnen door juf Marit. Juf Marit is kunstjuf en tijdens de lockdown gaf ze online hele leuke kunstlessen voor alle kinderen in Nederland. Mijn kinderen hebben er een heleboel meegedaan. Als je meer over Juf Marit te weten wil komen, dan kan dat. Ze heeft namelijk ook een eigen website. Die vind je hier. 

Geef het cadeau!

Het Teken jij voor mij? vriendschapsboek is leuk voor alle kinderen van 6-12 jaar. Een mooi aandenken aan de basisschool en alle vriendinnen en vrienden die je toen had. Het past heel goed onder de kerstboom, of misschien neemt Sinterklaas het wel mee? Ook als verjaardagscadeautje is dit een heel leuk vriendschapsboek. Je koopt het hier

Teken jij voor mij vriendschapsboek

Vorig artikelVier hulpmiddelen waarmee je energie kunt besparen
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #347
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in