Wat draag je in de zomer bij regen?

regenjas voor op de fietsHet is jullie vast ook opgevallen, de zomer van 2019 is stukken minder mooi dan de zomer van 2018. We hebben een weekje hittegolf gehad, maar verder is het eigenlijk vooral regen met af en toe zon. Ik merk aan mijn kleding en schoenen dat ik het niet meer goed weet. Doe ik lange mouwen aan, dan heb ik het warm, doe ik korte mouwen aan, dan krijg ik het koud zodra ik even stil zit. Wat draag je nou eigenlijk in de zomer bij regen?

Wat draag je in de zomer bij regen?

Ik nam de proef op de som deze week en probeerde wat verschillende dingen uit. Als eerste: blote benen zijn echt te koud. Ik heb het twee keer geprobeerd, maar beide keren ging ik halverwege de ochtend toch een panty aantrekken. Of sokken, als ik een broek aan had. Blote benen is echt te koud bij 18 graden en weinig zon. Als de zon even schijnt en je zit buiten, is het wel meteen lekker warm, maar dat schijnen is zo zeldzaam dat je daar eigenlijk geen rekening mee hoeft te houden.

Welke schoenen draag je bij miezerig weer?

Dan komen we op de schoenen. Normaal draag ik in de zomer graag een sandaaltje, of zelfs slippers. Aangezien ik heb geconstateerd dat blote benen echt te koud is, gaat een sandaaltje dus ook niet. Geen blote benen betekent meestal ook geen blote voeten dus. Ik draag met dit weer dan toch maar het liefste enkellaarsjes of mijn hoge laarzen bij een panty. Eigenlijk was het handig dat ik die weer uit de kast trok, want ik ontdekte dat van mijn ene paar laarzen de rits stuk was en van het andere paar de zool. Gelukkig is er momenteel uitverkoop bij Shabbies, waardoor ik al een nieuw paar op het oog heb. Shabbies is van de ontwerper Fred de la Bretonière. Schoenen die een verlengstuk van je leven worden. In Den Haag woonde ik ooit vlakbij deze zaak en ik shopte er regelmatig offline. Heb je een lange broek aan, dan kun je natuurlijk makkelijker switchen tussen sokken of niet. Heb je sokken aan, dan zijn sneakers fijn, schijnt opeens de zon en doe je je sokken uit, dan kan een pump of sandaal natuurlijk toch. Het merk Gabor heeft leuke sandaaltjes en sneakers in de aanbieding zag ik. Gabor staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit schoen. Bovendien hebben ze duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Gabor is een duidelijk voorbeeld van de combinatie comfort met een hippe vormgeving.

Blote armen, of niet?

Als het rond de 18 graden is zoals nu, het grootste deel van de dag regent, maar af en toe ook zonnig is, dan is het best moeilijk of je nu lange of korte mouwen aan trekt. Ik vind korte mouwen echt te koud, zeker als ik zomaar zit te werken. Dan is natuurlijk een vest een uitkomst. Ik doe dus meestal korte mouwen aan, en dan een vest er overheen. Schijnt de zon of ben ik even bezig, dan gaat dat weer uit.

Regenkleding

En dan tot slot: als je naar buiten gaat is een jas niet per se noodzakelijk. Zeker niet als je een vest draagt. Maar… aangezien het een groot deel van de dag regent, is een regenjas wèl heel functioneel. Neem dus voor de zekerheid een hippe regenjas mee. Misschien hoeft hij niet aan, maar stel dat je ineens een plensbui op je hoofd krijgt, dan ben je blij dat je ‘m in je tas hebt gedaan!

agu regenjas

Vorig artikelRoute door Slovenië
Volgend artikelWat zijn populaire plekken in Afrika om naartoe te reizen?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in