Wat zijn populaire plekken in Afrika om naartoe te reizen?

tunis carthagoNog maar drie weken en ik vlieg naar Afrika. Daar heb ik superveel zin in. Zoals mijn trouwe volgers weten ga ik ieder jaar een keer op reis met mijn vriendin Laura. Vorig jaar waren we in IJsland en toen zei Laura al dat ze heel graag eens naar Marokko wilde. Dus hebben we dat vastgelegd. En na maanden daar naar uitkijken, is het nu opeens bijna zover. Ik heb nog wel meer landen in Afrika die ik zou willen bezoeken trouwens. Dat is misschien iets voor als de kinderen wat groter zijn, want de tickets erheen zijn nogal een investering. Maar wat zijn nu eigenlijk populaire plekken in Afrika om naartoe te reizen? Ik zocht het uit.

Wat zijn populaire plekken in Afrika om naartoe te reizen?

Afrika bestaat uit maarliefst 54 onafhankelijke staten. Noord-Afrika is vooral Arabisch gericht, andere delen van Afrika hebben een andere cultuur. Vanuit Nederland is Noord-Afrika het makkelijkst te bereiken. Je hoeft hiervoor niet lang in het vliegtuig te zitten en de tickets zijn meestal goed betaalbaar. Maar juist ook het Zuiden van Afrika lijkt me machtig mooi. Het grote voordeel is dat je daar geen tijdsverschil hebt, het nadeel is dat je wel lang in het vliegtuig zit. Voor een korte reis zoals ik ze vaak maak van een paar dagen meestal niet zo handig. Toch zijn er een heleboel populaire landen in Afrika.

Marokko

Zoals ik al eerder schreef is Marokko de laatste jaren steeds populairder geworden. Marrakech is een veel gehoorde bestemming voor een stedentrip, en ook de omliggende gebieden, zoals de kust en de woestijn, zijn bestemmingen die vaak aangedaan worden. Wij hebben een auto gehuurd en zullen dan ook het binnenland intrekken en niet alleen in Marrakech blijven. Half september kan ik jullie daar alles over vertellen! En wie me volgt op Instagram kan natuurlijk meegenieten van mijn tripjes, want ik plaats altijd veel stories.

Tunesië

Sinds er jaren terug een bomaanslag was, heeft Tunesië wat ingeboet aan populariteit. Onnodig, vind ik, want toen ik er vorig jaar was heb ik mij geen moment onveilig gevoeld. Het voordeel is dat het leven in Tunesië juist heel betaalbaar is. Bovendien heeft dit Afrikaanse land zoveel moois te bieden! Wil je weten wat precies, dan raad ik je aan om mijn blog over Tunesië te lezen.

Gambia

Veel mooie verhalen hoor ik ook over het kleine landje Gambia. Gambia staat bekend om zijn mooie en ruime zandstranden, het aangename klimaat, de veiligheid en het goedkope leven. Er zijn veel excursiemogelijkheden, er wordt Engels gesproken en je vindt er mooie natuur en een kleurrijke cultuur. Gambia is er zeker eentje voor op je bucketlist!

Zuid-Afrika

Bovenaan mijn eigen bucketlist staat in elk geval Zuid-Afrika. Dit land van de wijn en de tafelberg zou ik ontzettend graag eens bezoeken. Ik hoop heel erg dat er een keer een persreisje die kant op gaat waar ik voor uitgenodigd wordt. Ik heb er ook al eens naar gekeken om samen met Maik te doen, maar voor een paar dagen is dat echt te ver vliegen. Er zijn wel prachtige rondreizen te vinden naar Zuid-Afrika, zoiets staat echt op mijn wishlist voor als de kinderen wat groter zijn. Moeten we wel nog even sparen… Wil jij nu al een rondreis Zuid-Afrika maken? Je kunt al rondreizen vanaf 15 dagen vinden en de prijzen vallen mij mee (niet als je met 6 kinderen gaat natuurlijk, maar met z’n tweeën is het goed te doen)

Tanzania

Nog zo eentje waar ik altijd bijzondere verhalen over hoor: Tanzania. Een rondreis Tanzania kun je gerust ook op je wishlist zetten, want hier kun je de de BIG FIVE spotten! Een safari is een unieke ervaring, en hoewel er geen garanties zijn, is de kans wel heel groot dat je er minimaal 4 in het wild gaat tegenkomen. Tanzania heeft ook combinatie rondreizen met omliggende landen. Ik zou zelf heel graag de Victorial Falls zien, die er in de buurt liggen.

Welke Afrikaanse landen ben jij wel eens geweest?

Dit zijn wel de meest populaire landen van Afrika. Welke landen ben jij wel eens geweest en kun je aanraden om naartoe te reizen?

africa banana

Vorig artikelWat draag je in de zomer bij regen?
Volgend artikelHardnekkig vuil? Gebruik een stoomreiniger
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in