Home Winkel boeken kinderen Ga nu slapen Lotte!

Ga nu slapen Lotte!

 13.95

Lotte kan niet slapen, ze huilt steeds. Daardoor kan ook haar grote zus niet slapen. Die probeert een oplossing te verzinnen, die uiteindelijk werkt.

Uitverkocht

Artikelnummer: 48915 Categorieën: , Tags: , , ,

Beschrijving

Als Lotte nou maar gewoon in haar bedje wil gaan liggen… Als ze nou maar gewoon haar oogjes dicht wil doen… Maar niets kan haar vanavond helpen de slaap te vatten… Ze huilt de hele tijd en papa en mama krijgen haar ook niet stil. Haar grote zus weet raad! Zij verzint de oplossing die werkt. In Ga nu slapen Lotte! lezen we dit o zo herkenbare en warme verhaal over de band tussen zussen (en broers). Het is geschreven door Libby Gleason en prachtig geïllustreerd door Freya Blackwood, met veel oog voor detail en huiselijkheid.

Herkenbaar

Dit is een verhaal dat zeer herkenbaar is voor kinderen in een gezin. Het komt regelmatig voor dat een baby of een ouder kindje niet in slaap valt. Soms worden kinderen halverwege de avond ineens wakker en komen ze niet meer in slaap. Met huilen tot gevolg. De andere kinderen begrijpen dat vaak niet en worden er narrig van. Zij willen wél slapen! Daarom is dit boekje heel herkenbaar. Er passeren bovendien een aantal oplossingen de revue. De oudere kinderen zullen snappen dat hun broertje of zusje niet de enige is die soms niet kan slapen en krijgen meer begrip.

Illustraties in Ga nu slapen Lotte!

De illustraties zijn gemaakt met potlood, waarna ze zijn ingekleurd met waterverf en gouache. Ze hebben een sfeervolle, dromerige uitstraling. De emoties die het meisje ervaart zijn herkenbaar in de tekeningen en komen ook terug in de tekst. Het verhaal wordt verteld in korte, duidelijke zinnen, vanuit het perspectief van de grootste zus. Zoals alle boeken van uitgeverij Christofoor is dit boek gedrukt op mooi mat papier en met een afwisselende lay-out. De tekeningen zijn soms paginagroot, maar soms ook in een kader. De formaten verschillen. Het boek is leuk voor kinderen vanaf 3 jaar, ook oudere kinderen zullen er nog van genieten.

Bekijk ook de boeken voor volwassenen van uitgeverij Christofoor.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!