Home Winkel boeken volwassenen Het poppentheater

Het poppentheater

 19.90

Het poppentheater van Maija Baric helpt iedereen om op goedkope en creatieve wijze poppenkastpoppen te maken. Naast tips over het maken van creatieve poppenkastpoppen komt ook de opbouw van een poppenkastvoorstelling aan bod.

Uitverkocht

Artikelnummer: 48878 Categorieën: , Tags: , , ,

Beschrijving

Het poppentheater van Maija Baric helpt iedereen om op goedkope en creatieve wijze poppenkastpoppen te maken. Ze laat je zien hoe je van houten messen, vorken en lees, touw, sokken en ander materiaal betoverende poppenkastpoppen kunt maken. Ze schuwt hierbij niet om humor te gebruiken en benut de creativiteit die iedereen in zich heeft. Het boek heeft twaalf hoofdstukken. In elk hoofdstuk passeert een ander soort pop de revue, zoals hand en vingerpoppetjes, sokoppen, vakkenpoppen, popjes van papier en poppen gemaakt van aardappels. Voor de echte handige mensen is er zelfs een hoofdstuk over marionetten.

Opbouw poppenkastvoorstelling

Naast tips over het maken van creatieve poppenkastpoppen komt ook de opbouw van een poppenkastvoorstelling aan bod. Marija geeft praktische tips over hoe je een decor maakt, de belichting en geluidseffecten kunt vormgeven en hoe je sprookjes, verhalen en liedjes kunt uitbeelden. Oefening baart kunst! En je zult zien dat als jij het kan, je kinderen je gaan nadoen. Ook zij gaan creatief aan de slag met het verven van een decor, misschien zelfs geluidseffecten en het naspelen van verhalen en sprookjes. Ze leren er ontzettend veel van. Het is goed voor de taalontwikkeling, creatieve ontwikkeling, motorische ontwikkeling en woordenschat.

In plaats van voorlezen aan de slag met het poppentheater

Dit boek is heel erg leuk voor ouders die een poppenkast in huis hebben of binnenkort willen aanschaffen. Kinderen genieten zo van poppenkast! In plaats van een verhaaltje voor het slapen gaan, kun je ook een vaste dag pakken (bijvoorbeeld op vrijdag, als ze wat langer mogen opblijven), waarop je een poppenkastvoorstelling doet voor je kind naar bed gaat. Met dit boek krijg je vanzelf inspiratie en je kinderen ook! Wedden dat ze straks zelf ook poppetjes en decors gaan knutselen? En voorstellingen gaan maken?

Dit boek is fijn om aan te schaffen bij de aankoop van de tafelpoppenkast.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!