MobileMobile
Home Winkel Boeken Kinderen Sinterklaas-Kapoentje

Sinterklaas-Kapoentje

 9.50

Uitverkocht

Artikelnummer: 55884 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Sinterklaas-Kapoentje is een echte klassieker die eigenlijk niet in je collectie sinterklaasboeken mag ontbreken. Dit is er zo eentje die je ook straks je kleinkinderen weer voorleest. Het verhaaltje op rijm verveelt nooit en de tekeningen zijn prachtig.

“Hoera! Daar komt Sinterklaas met zakken vol snoep en speculaas.
Alle kinderen staan aan de kant, want Sinterklaas is weer in het land.”

Sinterklaas-Kapoentje

Dit leuke boek op rijm van Freddie Langeler is een echte klassieker. Het is in een speciale oplage opnieuw gedrukt, wat het uniek maakt. Jarenlang kon je dit prachtige prentenboek alleen voor veertig euro kopen op marktplaats. Een echt collecters item dus. Daarom heb ik het ingekocht, want zo’n klassieker wil je natuurlijk gewoon in huis hebben. Het mag gewoon niet in je collectie sinterklaasboeken ontbreken!

Sinterklaasfeest zoals het bedoeld is

Het boek heeft prachtige tekeningen, zoals we dat van de illustrator van De Wortelkindertjes gewend zijn. Het verhaal is gezellig, magisch en lekker ouderwets. Geen pakjes die kwijtraken, een Sint die vanalles meemaakt of andere hysterische taferelen, maar het Sinterklaasfeest wordt beschreven zoals dat bedoeld is. Geschikt vanaf 2 jaar.

Over Freddie Langeler

Johanna Frederika Langeler (4 april 1899 -19 februari 1948, bekend als Freddie Langeler, was een Nederlandse tekenares, illustratrice, boekbandontwerpster en tekstschrijfster. Freddie Langeler leerde het vak vooral van haar echtgenoot. Het echtpaar maakte tekeningen voor kinderboeken, zowel in samenwerking als ieder apart. Zij zelf illustreerde ruim honderd kinderboeken. Zij ontwierp ook de boekbanden en soms schreef zij zelf de teksten. Tot de bekendste titels behoren de kleuterboekjes De sterrekindertjes, Van de wortelkindertjes, Sinterklaas Kapoentje, Het zomerfeest en Naar bed, naar bed!. Stuk voor stuk pareltjes om in huis te hebben.

Andere suggesties…

Hip & Hot - blogazine