MobileMobile
Home Winkel Kaarten Winter Kaart Schaatspret van Marjan van Zeyl

Kaart Schaatspret van Marjan van Zeyl

 1.20

Uitverkocht

Artikelnummer: 55979 Categorieën: , , , , , Tag:

Beschrijving

De kaart schaatspret van Marjan van Zeyl is een echt Hollands winters plaatje. Het vriest dat het kraakt, de watergangen zijn bevroren en overal ligt sneeuw. In de verte zien we een molen en langs de kanten van het bevroren water staan wilgen. Op het ijs zien we schaatsende kinderen. Ze hebben warme sjaals om en mutsen op. Een moeder trekt een klein kindje al schaatsend voort op een slee. In de verte zien we iemand zijn schaatsen aantrekken. Een gezellig tafereel wat voor kinderen herkenbaar zal zijn als ze wel eens op natuurijs hebben geschaatst.

Seizoenstafel

De kaart kun je mooi neerzetten op de seizoenstafel die je in deze tijd van het jaar natuurlijk als wintertafel inricht. Het is ook leuk om de te gebruiken bij het vertellen van een verhaal. Of laat kinderen zelf een verhaal bij deze kaart vertellen of schrijven. Uiteraard is de kaart ook prachtig om in te lijsten en op te hangen tijdens deze magische wintertijd van kou en kaarsjes. Wie weet kunnen we dit jaar wel schaatsen! Zou er een wellicht zelfs Elfstedentocht komen?

Marjan van Zeyl

Op 1 mei is Marjan in Amsterdam geboren. Later verhuisde ze naar de omgeving van Utrecht, waar ze regelmatig fietstochtjes maakte. Ze genoot van de natuur, haar vroegste herinnering daarover dateert van haar 3e levensjaar. Toen was ze zich voor het eerst bewust van de overvloed van schoonheid in de natuur. Haar herinneringen aan die tijd hebben haar geïnspireerd tot het maken van haar tekeningen. Vol dankbaarheid schenkt zij de veelzijdigheid van de natuur: licht, kleur en schoonheid weg die zij zelf mag beleven als zij in de natuur is. PLATO: Schoonheid is zichtbaar geworden liefde.

Hip & Hot - blogazine