Zo maak je een kinderkamer met bos thema

Het is nog best een klus om voor kinderen een leuke thema-kamer te verzinnen. Je vervalt voor jongens al snel in kamers met vliegtuigen of auto’s. Recent had ik een leuke fotoshoot in het bos, en toen kwam ik op het idee van een kinderkamer met bos-thema. Het is nu nog niet aan de orde, maar mochten we ooit een tof nieuw huis vinden, dan overweeg ik een kamer met bos thema voor Yuren. En dit zijn de accessoires die je dan nodig hebt…

Bosdieren-themakamer

1. Fotobehang van een bos is natuurlijk mooi om diepte in de kamer te krijgen. Er zijn diverse soorten, je kunt ook voor een meer sprookjesachtig bos kiezen of juist een herfstbos. Ook Eijffinger heeft prachtig behang voor een boskamer.

2. Bedden van stoer hout koop je natuurlijk bij Saartje Prum. Hoog of laag, dat maakt niet uit, maar die hout-look hoort natuurlijk in zo’n boskamer

3. Haakjes zijn er in allerlei soorten en maten. Voor deze boskamer zou ik kiezen voor de bosdieren van The Zoo Collection. Je koopt ze oa bij Kidzsupplies.

4. Aan de muur hang je uiteraard ook een pluchen berenkop of hertenkop. Of misschien zelfs allebei? Het wemelt van de dieren in het bos….

5. Muurstickers van bosdieren passen er perfect bij. Ik vond veel verschillende, zoals dit lieve konijn, een vosje en deze schattige bambi. Ook Studio Bluebird heeft mooie muurstickers!

6. Voor bange kindjes moet je natuurlijk een nachtlampje hebben. En wat is nou leuker dan dit ubercute eekhoorntje! Kan lekker mee naar bed en overdag is het een prima accessoire in de boskamer.

7. Hier moet je wel even diep voor in de buidel tasten, maar het is zo’n lief stoeltje! Hij hoort er gewoon bij, zonder is je kamer niet af.

8. Een kamer is niet af zonder een fijne lamp. Er zijn voor een boskamer diverse mogelijkheden, waaronder deze leuke egel, of de paddestoel, boom of bambi van Ferm Living zijn gaaf.

9. Dan heb je natuurlijk nog kussens nodig, zodat er lekker gelezen kan worden tussen de kussens. Bij Lil vond ik hele toffe kussens voor bij een kinderkamer met als thema het bos, zoals kussens met houtblokken, herten, egels, dennenappels, konijnen en nog veel meer!

10. Dekentjes en een plaid zijn altijd fijn. Voor als het koud is, of om tenten mee te bouwen! Zoek in het bos stevige, grote takken, bindt ze bij elkaar met een touw en zet ze in een hoek van de kamer. Staat leuk als decoratie en er kunnen fijne tenten mee worden gebouwd! Er is naast een bosversie ook een rendierversie.

11. Houten knijpers heb je nodig om tenten te kunnen bouwen. Die mogen dus niet ontbreken. Dit zijn de allerbeste!

Vorig artikel14 x producten met een watermeloen
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #26
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in