5 hotspots in Breda die je gezien moet hebben

Een paar weken terug was ik met Debby in Breda. En wát een leuke stad is dat. De sfeer is goed, het is niet al te groot en de mensen zijn vriendelijk. In de kleine steegjes van de prachtige binnenstad vind je hippe hotspots en unieke concepten. Breda is wat mij betreft een meerdaags bezoek zeker waard!

Mijn top 5 to do tips voor Breda:

Yirga, Urban food and coffee bar is een feelgoed tent met een fantastische inrichting. Je vindt het zaakje in de Annastraat, een van de oudste historische straatjes van de stad. Bij Yirga wordt alles, ja echt álles, huisgemaakt, of het nu over je taartje gaat of de ketchup bij je croque van desembrood. Wij zijn fan!

Yirga Breda

Puick staat voor pure passie voor huis, tuin en keuken. Je vindt ze midden in het centrum van de stad. De inrichting van de zaak is enorm inspirerend en bestaat uit vintage meubels, planten, robuste kasten en zelfgemaakte betonnen bladen. De selectie van de lunch-gerechtjes die we aten was subliem en de chai latte uitstekend. Wij komen zeker terug! En owja, bijna alles bij Puick is te koop, tot en met de stoel waar je op zit. Reken af en neem mee!

IMG_0187

Bij toeval kwamen we terecht bij Ins and Outs op de Ginnekenweg. De Ginnekenweg is trouwens sowieso een topstraat met mooie en bijzondere winkels. Ins and Outs verkoopt tweedehands kleding voor zowel volwassenen als voor de kids. Voor Quint vond ik er een prachtig shirt van mijn favoriete kinderkledingmerk Bor*z, wat ik natuurlijk niet kon laten hangen.

IMG_0182

Op de Ginnekenweg vind je ook het Smaakwarenhuis der Lage Landen, hier moet je gewoon even naar binnen lopen. Ze verkopen allerlei streekdelicatessen en seizoensverse boerenproducten en de sfeer in de winkel is waanzinnig. Naast winkelen kan je in het Smaakwarenhuis ook een kookworkshop volgen en als je het leuk vindt meedoen aan één van de culinaire avonden.

IMG_0195La Cucina Italiana is dé plek voor je Italian food. Aan de buitenkant, eerijk is eerlijk, niet heel uitnodigend of bijzonder, maar eenmaal binnen vergeet je dat direct. De ontvangst is uitermate gastvrij, de bediening vriendelijk en netjes en het eten was heerlijk! Meer heb je niet nodig voor een perfect avondje uit!IMG_0439

We sliepen in het Apollo hotel. Niet het meest hippe hotel, maar onze kamer was prima en de douche heerlijk. En qua locatie helemaal perfect: vlak naast Breda Centraal Station. Een klein kwartiertje lopen brengt je door het mooie stadspark Valkenberg naar het centrum van de stad. Breda, we komen zeker terug!

IMG_0174

Banner-gesponsord-product

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here