Foto weekoverzicht Judith #64

pink flamingo
Een heerlijk zomers tafereeltje in huis.

Alleen al vanwege de heerlijke lentedag vandaag gaat deze week de boeken in als topweek. Op maandag waren we natuurlijk nog een dagje extra vrij vanwege de Pasen. Ik heb al verteld hoe die dag er uit zag in mijn vorige weekoverzicht, dus dat sla ik deze week over. Anders val ik in herhaling.

Dinsdag moest ik natuurlijk werken. Ik had een drukke dag, maar niet zo heel veel afspraken. Wel veel telefoontjes en administratie gedaan. Ook wel eens lekker trouwens. Daar kom ik op sommige dagen namelijk nauwelijks aan toe.

Op woensdag ging Lenthe weer een dagje naar school. Zelf had ik een bomvolle dag. Ik vloog van afspraak naar afspraak en meldde me aan het einde van de dag bovendien nog bij Spaces Den Haag, om deze fantastische werkplek te bezichtigen. Ik heb er plannen mee, maar die houd ik nog even voor mezelf tot er meer duidelijkheid over is. Het was trouwens ook erg leuk om de Sales Executive en de General Manager van de locatie te spreken, Remco en Kenzo. Hartelijke jongens die snappen wat je nodig hebt als ondernemer.

minfullness box
Deze mindfulnessbox ga ik eens uitproberen, kijken of ik er zen van word…

Donderdagochtend ging ik naar Wendy. Karel was vorige week 4 geworden en ik had bij Kleine Sam een Ostheimer beertje voor hem gekocht. Dat gingen we even langsbrengen. Konden Wendy en ik meteen even bijkletsen. De kindjes hebben lekker gespeeld en geverfd. Lenthe mocht zelfs een prachtige prinsessenjurk van Victoria lenen. Wat een feest!

cavia pret
Lenthe & Victoria knuffelen de cavia

Vrijdag kwam de schoonmaakster en rommelden Lenthe, Fee en ik wat in huis. In de avond had ik nogal wat last van NS-frustratie. Ik moest namelijk naar Amsterdam voor een mini-reünie met de mensen die mee waren naar IJsland. Zoals dat zo vaak gaat haakte de helft van de groep toch weer af, dus we waren uiteindelijk maar met z’n vijven, maar dat mocht de pret niet drukken. Eline had een fantastisch Italiaans restaurant uitgekozen, Libero (aanrader!). Maar goed, de NS dus.

Ik had vlak van te voren online een kaartje gekocht. Helaas deed het eticket systeem het niet, dus ik kon het kaartje niet uitprinten. Gelukkig had ik wel een couponcode, dus ik liep naar het station en sloot aan in de enorme rij bij de servicebalie. Door het lange wachten miste ik 2 treinen, maar toen ik eenmaal aan de beurt was, bleken ze niets voor me te kunnen doen. Ik moest maar een ander kaartje kopen en zou dit kaartje over 2 maanden (want zolang is het geldig) kunnen declareren. Dat vond ik sowieso al belachelijk, maar vervolgens bleek het ook nog zo te zijn dat het kaartje dat ik bij de servicebalie kocht, €3,50 duurder was! In de trein twitterde ik wat met de NS online, maar die bieden eigenlijk geen service. Want na wat heen en weer tweeten kwam het er op neer dat ze gewoon niks voor me konden doen en ik pas over 2 maanden mijn geld kan terugkrijgen. Terwijl de wet kopen op afstand zegt dat je elke aankoop binnen 14 dagen mag annuleren en ze bovendien een couponcode hebben die ze kunnen annuleren. Ik vind het kul. Maar goed.

ijsland reunie
Gezelligheid bij Libero!

Het eten was ontzettend gezellig en superlekker. Ik heb een hele leuke avond gehad. Dat ik uiteindelijk de trein miste, de volgende trein vertraging had waardoor ik de aansluiting naar Den Haag op Amsterdam CS miste en dus uiteindelijk pas om 2.15 uur ‘s nachts thuis was nam ik dan maar op de koop toe… Volgende keer pak ik wel weer gewoon de auto, denk ik.

italianfood
Eén van de gerechtjes, was zo lekker!

Zaterdag sliep ik een heel klein beetje uit. Daarna moesten Maik en ik als een speer opruimen, omdat er kijkers voor ons huis kwamen. Het is wel elke keer netjes door die kijkers, das een voordeel. Hoe dat verder is gegaan houd ik nog even voor mezelf…

Het was die dag al best aardig weer, maar het viel me toch tegen. Af en toe een spatje regen, weinig zon. We hebben dus vooral binnen gezeten. De kinderen hebben nog wel buiten gespeeld.

torens bouwen ostheimer
Torens bouwen met de Ostheimer diertjes

En toen kwam vandaag. Een lange zondag waarop we niets hoefden. Ik zou eigenlijk gaan sporten, maar vanwege het heerlijke weer besloot ik dat te slippen. Nood breekt wet tenslotte.

De kinderen speelden na het ontbijt uitgebreid met de Ostheimer diertjes en de koets. Ik moest dat wel een beetje managen, want soms hadden ze ruzie. Ze wilden namelijk hoge torens bouwen en dat bevatten een wedstrijd element dat hier en daar tot frustratie leidde zullen we maar zeggen…

koets ostheimer
Koets spelen

In plaats van sporten bezochten we later op de dag “Kom in de kas” in Pijnacker. Ik moet eerlijk zeggen dat het stukken minder leuk was dan in het Westland 2 jaar geleden. Veel minder informatief en minder te doen voor de kinderen.

eerste ijsje 2016
We aten het allereerste ijsje van 2016!

Toch was het heerlijk om buiten te zijn met dit mooie weer, een ijsje te eten, af en toe in de kas kijken hoe de komkommers en de orchideeën groeien en de kinderen zich te laten uitleven op een van de springkussens.

orchideeen

Rond 4 uur waren we weer thuis. De terrasdeur ging open, de kussens op de bank, de rosé plopte open en we genoten nog heerlijk van de zon.

chipjes op tafel fee
Zie dat handje van Fee!

Fee speelde op een kleed met de diertjes, graaide af en toe met haar mini-handje in een bakje chips en we aten natuurlijk ook lekker buiten. Als enigen van alle buren! Wij snappen het niet.

buiten eten 2016
Buiten eten!

Ik was vergeten me in te smeren, dus ik voel mijn gezicht nu gloeien en heb vast weer 100 sproeten erbij. Maar wat was het fijn…

mijn prachtige vrolijke dochter fee
Love her!

En deze foto’s zette ik vandaag naast elkaar. Fee vorig jaar op deze dag en Fee vandaag. Wat een verschil alweer hè?

fee 2015 2016
april 2015 versus april 2016
Vorig artikel5 hotspots in Breda die je gezien moet hebben
Volgend artikelVan Pamperkont naar schattige billetjes
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in