5 industriële kasten die je interieur afmaken

industrieel dressoirWij kijken altijd het programma TV Woonmagazine, weer verliefd op je huis. Wat me altijd opvalt, is dat de meeste mannen van een industrieel interieur houden. De meeste vrouwen gruwelen van een industriële stijl en uiteraard moet er dan een compromis gevonden worden, wat nog altijd lukt ook. Toegegeven, ik vind het vaak erg mooi wat ze in één dag neerzetten. Ook is het knap hoe ze de stijlen van twee totaal verschillende mensen kunnen combineren tot een geheel, wat ze ook nog allebei mooi vinden. Industrieel dus, dat is het toverwoord bij mannen, en gelukkig kan dat dus in combinatie met andere stijlen. In deze blog 5 industriële kasten die je interieur afmaken. 

Lees ook: Het Ruhrgebied, verrassende pareltjes industrieel erfgoed

5 industriële kasten die je interieur afmaken

Een industriële kast kun je eenvoudig aanschaffen en zo in je interieur inpassen dat het een mooi geheel vormt. Combineer het bijvoorbeeld met zachte pastelkleuren, zet veel kaarsen neer en maak gebruik van stoffen. Hierdoor verzacht je het stoere weer een beetje, zodat je interieur niet te robuust en stoer wordt, maar ook dat zachte, warme en romantische behoud. Zet ook niet teveel industriële kasten in een kamer, de kracht zit ‘m juist in het combineren met zachtheid. 

industriele stellingkst

Kenmerken van industriële kasten

Misschien vraag je je af wat kenmerken zijn van een industriële kast? Industriële kasten kenmerken zich door zwart metaal met robuuste, houten elementen. Hierdoor geven ze je huis een stoere look & feel en dat maakt waarschijnlijk dat mannen ze zo tof vinden: die houden wel van een stoere uitstraling. Door het houd brengen ze ook warmte, en daar houden vrouwen dan weer van. Industriële kasten passen goed in een modern interieur, omdat ze een strakke vormgeving hebben. De natuurlijke materialen zorgen voor de rauwe en tegelijk warme sfeer.  

industriele kast

Welke kast kies jij?

Zoals gezegd is het belangrijk om niet al je meubels industrieel te laten zijn, dan wordt het te hard en stoer. Het is dus goed om één kast hiervoor te kiezen en te combineren met andere stijlen en materialen. Zo kom je jouw wederhelft tegemoet, zonder dat het industriële dominant wordt. Je kunt in een slaapkamer bijvoorbeeld denken aan een nachtkastje in een industriële stijl. Voor de woonkamer kun je kiezen voor een boekenkast of een dressoir. Of bijvoorbeeld juist je tv meubel. Wat ik ook heel gaaf vind, is een industriële wandkast. Deze kun je in de gang, keuken of in de woonkamer zetten. Sommige kasten hebben veel ruimte door allerlei vakjes en laatjes, wat heel handig is om spullen op te bergen. Hieronder zie je wat voorbeelden van deze kasten. 

industriele wandkast

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #340
Volgend artikelOngedierte in de Nederlandse hoofdstad
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in