Zo maak jij van jouw huis een thuis!

Zo maak jij van jouw huis een thuis!Van een huis een thuis maken, hoe doe je dat eigenlijk? Wanneer je net verhuisd bent of überhaupt voor het eerst op jezelf gaat wonen kan dit best wel lastig zijn. Die witte muren zullen in het begin enorm op je af komen en alle lege hoekjes zorgen nou ook niet echt voor een gezellige sfeer. Gelukkig hoeft dit gevoel niet lang te duren. Er zijn namelijk heel veel manieren om van jouw huis een gezellig thuis te maken. En nee, daar heb je gelukkig geen fortuin voor nodig! Lees snel verder voor een aantal bruikbare tips.

Een kleurenpalet samenstellen

Wil jij elke avond thuiskomen in een huis waar jij gelukkig maar ook rustig van wordt? Dan is het tijd om te gaan nadenken over jouw ideale kleurenpalet. Om ervoor te zorgen dat jouw huis een geheel wordt (en dus ‘af’ voelt!) is het een goed idee om een kleurenpalet uit te kiezen en deze als basis te gebruiken voor jouw hele woning. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een combinatie van neutrale tinten zoals wit, beige en zwart maar natuurlijk ook voor een mooie kleurrijke set. Het gaat er uiteindelijk om dat alles mooi bij elkaar past. Het is ook nog eens erg tijdbesparend om van tevoren te beslissen welke kleuren jij in huis wilt hebben. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuw rond vloerkleed wilt gaan kopen en via Google zoekt op de zoekterm vloerkleed rond kan je direct de juiste kleur aanklikken.

Persoonlijke items

Voelt jouw huis aan als een showroom en is dat niet helemaal de look die je in gedachten had? Dan wordt het tijd om wat persoonlijke items aan jouw woning toe te gaan voegen. Je kunt natuurlijk mooie persoonlijke foto’s aan de muren hangen maar er is nog zoveel meer mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een open vakkenkast met in elk vakje een andere herinnering van een mooie reis? Of het tentoonstellen van de platen van jouw favoriete artiest op een stijlvolle plank aan de muur? De opties zijn eindeloos. Met een beetje creativiteit kom je al heel ver.

Sfeervolle accessoires

Goed, de muren zijn geverfd en de meubels staan op de juiste plek. En nu? Tijd voor de aankleding natuurlijk! Gezelligheid creëer je vooral door sfeervolle verlichting en accessoires aan de ruimtes toe te voegen. Denk hierbij aan zachte plaids, lichtslingers, vrolijke kussentjes en gezellige vloerkleden. Rond is op dit moment de trend en dat komt goed uit, ronde vormen laten een woning namelijk direct een stuk minder hard en kil overkomen. Google maar eens op rond vloerkleed 200 cm voor wat mooie inspiratiebeelden. En, ben jij al om? Heel veel succes met het inrichten van jouw woning!

Vorig artikelTrendy Valentijnsdag cadeaus voor hem
Volgend artikelWonen in een historisch jasje
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in