5 interieur tips

House doctorJe huis mooi inrichten zodat jij je er thuis voelt, hoe doe je dat? Wij hebben 5 tips voor je die je helpen om je woning zo in te richten dat het de juiste sfeer met zich meebrengt. Als eerste is het belangrijk om goed na te denken over de stijl die bij jou past. Zo kun je kiezen voor een moderne of landelijke stijl, een eclectisch interieur of juist vintage. Zo zijn er nog veel meer stijlen te bedenken en het blijft belangrijk dat jij je erin thuis voelt. Twijfel je, verzamel dan foto’s en teken het allemaal op papier uit. Een kleine woning verdient een andere indeling dan een grote woning. Te weinig of te kleine meubels horen zeker niet in een grote ruimte thuis. Dat zijn al twee tips waar je mee aan de slag kunt gaan.

Kleuren bepalen de sfeer
Ga je voor zwart, wit grijs of een felle kleur? Less is more oftewel minder is meer en kies daarom liever voor één of twee kleuren. Deze kunnen in verschillende tinten gecombineerd worden. Ter afwisseling kan een geheel andere kleur als accentkleur worden toegepast. Lichte tinten zorgen voor een ruimtelijker effect. Het kiezen van de juiste kleur is dan ook onze derde tip. En bedenk: schreeuwerige kleuren of een bont geheel kunnen het erg onrustig maken, maar ook nu geldt weer: jij moet je erin thuis voelen. Onze vierde tip is het toepassen van opbergruimte. Dit kan een kast zijn, maar ook met planken en opbergmaterialen zoals manden en kisten kom je erg ver. Heb je weinig ruimte, ga dan de hoogte in en kies voor hoge kasten of opbergplanken. Zorg dat rommeltjes netjes opgeborgen kunnen worden. Een opgeruimd huis betekent ook een opgeruimd hoofd.

Wonen met House Doctor
Wie voor stijl of uitstraling gaat, kiest voor House Doctor. Dit Scandinavische merk op het gebied van wonen heeft de mooiste accessoires voor verschillende woonstijlen. Dat is dan ook gelijk tip 5: maak gebruik van accessoires. Een woning zonder aankleding kan leeg en kil aanvoelen. Het zijn juist de kleine dingen die het hem doen. Kies een bijpassende lamp, opbergmand, kussens voor op de bank of een vaas. Hou vast aan je eigen stijl en breng sfeer in huis. Zo voelt jouw huis al snel als jouw thuis.

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelSprookjes apps om de meivakantie door te komen
Volgend artikelVersier de seizoensboom voor moederdag
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in