Sprookjes apps om de meivakantie door te komen

Mooi, spannend of juist heerlijk om bij weg te dromen? Sprookjes! Daar gaat de blog deze keer over. Het mooie aan sprookjes is dat ze leuk zijn voor jong en oud. Je kunt ze (voor)lezen, maar ook bekijken op televisie. Misschien wel buiten op diverse plekken ontdekken, een kabouterpad wandelen of op bezoek in een sprookjesbos. Mag jouw kind op de iPad of iPhone? Dan zijn er ook mooie apps over sprookjes. Ik heb er vijf voor je verzameld. Ben je op zoek naar meer? Kijk dan op deze pagina.

apps-fairytales-sprookjesFrozen Verhalen Theater- Geschikt voor iPad en iPhone – € 1,99

Elsa, Anna en Olaf! Ze doen allemaal mee in deze app. Maak nu zelf een animatie met deze en meer bekende karakters uit Frozen. Kinderen kunnen zelf hun stem toevoegen en kiezen uit verschillende achtergronden. De app is eenvoudig in gebruik en de tekenfilm kan gedeeld worden met anderen.

Sprookjesboom- Geschikt voor iPad en iPhone – Gratis

Voor alle fans van De Efteling! In deze gratis app kan het kind veel verschillende spellen spelen. Kun jij de sprookjesbosbewoners vinden? Draai een kaart om en ga op zoek in het Sprookjesbos of in Winterland.

Roodkapje, een sprookje in 3D- Geschikt voor iPad en iPhone – € 4,99

Eén van de meest spannende sprookjes is misschien wel Roodkapje. Gelukkig loopt het verhaal in deze app goed af. Extra leuk aan deze app is de weg die Roodkapje af gaat leggen. Het kind bepaalt de route. Onderweg mag hij of zij spellen spelen. Er zijn verschillende wegen en dus ook verschillende spellen. Aanrader! Lees hier een uitgebreide review.

Het lelijke eendje- Geschikt voor iPad en iPhone – € 0,99

Eén van de bekende sprookjes is het verhaal van het lelijke eendje. In deze app staat dit eendje centraal. Het verhaal kan voorgelezen worden, maar het kind (of jij als ouder) kan het verhaal ook zelf (voor)lezen. Daarnaast vind je in deze app twee spellen: puzzel en memory. Kleurrijke app voor peuters en kleuters.

Assepoester- Geschikt voor iPad en iPhone – Gratis

Voor alle kinderen die van Assepoester houden! Zij organiseert een theekransje in haar prachtige kasteel. En jij mag haar helpen met de voorbereidingen. Ervaar hoe het is om een prinses te zijn. Deze app bevat 4 spellen: muiltje versieren, vlechten en opmaken, tafel klaarmaken voor een theekransje en muziek maken. Lees hier een uitgebreide review.

Vorig artikelZó ziet een tof geboortekaartje er uit!
Volgend artikel5 interieur tips
Susan Spekschoor
Mijn naam is Susan Spekschoor, getrouwd en trotse moeder van twee dochters. Ik werk als ambulant begeleider in het onderwijs. Daarnaast heb ik een website over apps en ebooks voor kinderen. Dagelijks wordt de website aangevuld met de nieuwste en (tijdelijk) gratis/afgeprijsde apps en ebooks. Ik blog en schrijf reviews. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in