Wat kun je doen met LED strips?

Wat kun je doen met LED strips?Onder pubers is het een hype: LED strips. Die van mij zijn er helemaal gek van en willen het allemaal op hun slaapkamers. Eerlijk gezegd vind ik het zelf ook best grappig en ik kwam er achter dat je het voor veel dingen kunt gebruiken. Bovendien zijn ze heel betaalbaar, terwijl ze een heel leuk effect geven op veel plekken in huis of de tuin. Je kunt ze zelfs in verschillende kleuren krijgen. Maar wat kun je doen met LED strips? Ik zocht het uit.

Lees ook: Tuinlampen op zonne-energie 

Wat kun je doen met LED strips?

Een LED Strip is eigenlijk een flexibel lint van kunststof met een daarop kleine LED lampjes. Je kunt het gebruiken om sfeervol licht te creëren. Denk bijvoorbeeld aan verlichting in een plafond, achter een spiegel of onder het aanrecht. Met LED strips kun je een heleboel leuke dingen doen. Sommige dingen zijn heel functioneel, ze voorkomen bijvoorbeeld dat je een opstapje of trapje niet ziet waardoor je valt. Andere opties zijn gewoon mooi of leuk. Of een combinatie van mooi en functioneel. Bovendien zijn LED strips in verschillende lengtes en kleuren verkrijgbaar, waardoor het voor heel veel gebruikt kan worden. Hieronder geef ik een aantal ideeën ter inspiratie.

Verlichting van je traptreden

In de showbizz zie je het al vaak voorbij komen, verlichte traptreden. Dit kan ook thuis met LED strips. Elke tree kun je verlichten, waardoor je een heel sjiek effect krijgt. Je huis lijkt dan net een hotel. Bovendien voorkomt het dat je in het donker de trap niet goed ziet, het is dus ook nog eens een functionele oplossing.

Verlichting rondom je bed

Pubers vinden het vaak heel leuk om de verlichting rondom hun bed te doen. Dit kan ook lang je bed als volwassene. Het geeft een heel leuk effect en is meteen sfeervolle verlichting als je ‘s avonds nog even tv kijkt in de slaapkamer. Ik heb vaak geen zin in zo’n felle lamp dan en dan is dit ideaal. 

Verlichting langs paden

Er bestaat speciale LED verlichting voor buiten. Als je in het donker thuis komt en door de tuin naar de deur moet, kan dat soms best een uitdaging zijn als er weinig omgevingslicht is. Ook dit is dus zowel een creatieve als functionele oplossing, want het ziet er leuk uit als je tuinpad verlicht is, maar het zorgt er ook voor dat de voordeur beter kunt vinden. 

LED verlichting in of onder je (keuken)kasten

Heel leuk is het ook om LED verlichting onder een kast te plakken. Als dat in je keuken is, verlicht je het keukenblad extra, maar in de woonkamer heeft het gewoon een sfeervol effect. Je kast wordt zo een pronkstuk en valt veel meer op. 

Verlichting bij opstapjes

Heb jij ergens in huis of in de tuin een gevaarlijk drempeltje of opstapje? Dan is een LED strip heel handig om daar te bevestigen. Dit voorkomt dat mensen struikelen of vallen. Ook in restaurants of andere openbare gelegenheden is dit een handige tip. 

Nog meer tips?

Er zijn natuurlijk nog veel meer tips. Op Pinterest kun je bijvoorbeeld ook zoeken naar creatieve ideeën rondom het gebruik van LED strips. Of vraag het een puber, die zien genoeg op TikTok of YouTube. Je hoeft het wiel echt niet zelf uit te vinden. LED verlichting is een relatief goedkope en handige oplossing voor je interieur. 

Waar koop je LED strips?

Je kunt LED strips heel goed online kopen. Bij LEDstripsXL kun je strips in verschillende lengtes kopen, zodat je het altijd passend kunt maken. Ze hebben daar eigenlijk alles wat je nodig hebt om jouw creatieve project met LED strips uit te kunnen voeren. Uiteraard kun je ze bij vragen ook altijd even een berichtje sturen hoe je iets het beste kunt oplossen. Zij zijn de experts!

voordelen Tl verlichting

Vorig artikelDuurzame Pure & Soft luiers van Kruidvat
Volgend artikel3 handige tips voor een nieuwe badkamer
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in