5 tips om gelukkiger te zijn met je leven

mama schrijft trots op jou kaartjeHet moderne leven kan soms behoorlijk intens zijn, met het huidige drukke bestaan. Heb je het idee dat je op de automatische piloot leeft en eigenlijk nog maar weinig plezier maakt? Dat is hartstikke zonde. Gelukkig kun je verschillende dingen doen om weer gelukkiger te zijn met je leven. Lees je mee?

Klaarstaan voor je naasten

Naastenliefde is een van de mooiste dingen in het leven. Besteed hier dan ook veel tijd aan! Je kunt veel liefde geven aan je familie en vrienden. Zet dit op nummer één, het liefst natuurlijk boven je werk en andere verplichtingen. Nu is het soms best moeilijk om tijd voor elkaar vrij te maken. Maar ook met een klein gebaar kun je je liefde al uiten. Een kaart maken is een mooi idee, met een gezellige boodschap naar een familielid of vriend. Voor een verjaardag, om iemand succes te wensen of gewoon zomaar, er is altijd een reden om een kaart te schrijven. Dat zal de ander vast waarderen! Misschien krijg je zelfs een leuk kaartje terug. Heb je wat hulp nodig met kaart teksten? Bekijk dan eens wat ideeën op Pinterest of op internet, er zijn genoeg ideeën. Zorg er voor dat het wel persoonlijk blijft. Dat is natuurlijk het leukste!

Tijd met familie en vrienden

Voor een klein gebaar richting je familie of vrienden is altijd wel een gaatje te vinden. In een drukke week of maand is een kaartje sturen fijn om te doen. Daarnaast wil je elkaar ook zoveel mogelijk zien. Hoewel de agenda’s vol zijn, is het toch een mooi streven om veel tijd door te brengen met familie en vrienden. Zet hier desnoods andere dingen voor aan de kant, als je elkaar mist. Een bezoek kan ook kort zijn. Je hoeft er niet meteen de hele dag voor uit te trekken als dat niet gaat, maar je kunt ook een uurtje langsgaan. Zo klets je toch weer even bij met je naasten! Vergeet niet: samen tijd doorbrengen is belangrijk om herinneringen op te bouwen. Bedenk dan ook regelmatig leuke activiteiten om samen te doen. Bezoek een museum, ga naar een nieuwe stad of boek zelfs een weekendje weg – er is veel om aan te denken.

Minder druk

Ervaar je veel druk, van je werk of andere bezigheden in je leven? Dit maakt vaak niet gelukkig. Probeer de druk te verlagen. Misschien is je baan toch niet helemaal passend, of kun je aan een andere functie denken. Het is tegenwoordig ook gebruikelijker om een dag minder te gaan werken in de week, of een halve dag minder. Zo heb je meteen wat meer tijd voor jezelf. Het draait immers niet allemaal om werk in het leven – ook al is een leuke baan hebben natuurlijk van belang. Het is jouw leven: jij hebt zelf de touwtjes in handen, ook als dat soms even niet zo voelt. Stel realistische doelen en bedenk je steeds: wat wil jíj van je leven maken?

Leef in het moment

Het is een kunst: leven in het moment. Je hebt in je dagelijkse leven natuurlijk allerlei verplichtingen en afspraken. Maar dat kan best beklemmend zijn. Probeer het af en toe los te laten en echt te leven in het moment. Zo kom je tot rust en vallen de kleine dingen je meer op. En juist op zulke momenten beleef je meer plezier.

Positief denken

De laatste tip die we met je willen delen: probeer zo positief mogelijk in het leven te staan. Dit kun je jezelf aanleren. Natuurlijk zijn er uitdagingen en moeilijkheden in het leven, daar ontkom je helaas niet aan. Maar blijf niet hangen in alles wat er fout gaat of minder leuk is. Probeer je aandacht te richten op de fijne, leuke en gezellige dingen om je heen. Dit kunnen hele kleine dingen zijn, zoals een zonnige dag of iemand die naar je glimlacht op straat. Sta daarnaast vaak stil bij de grote, mooie dingen in je leven: de mensen om je heen, de kansen die je krijgt. Dankbaarheid past ook in dit straatje. Je kunt bijvoorbeeld iedere dag drie dingen opschrijven waar je dankbaar voor bent. Op die manier ga je veel bewuster leven.

Het is mooi om tevreden en gelukkig in het leven te staan. Hoewel je ook met tegenslagen te maken krijgt, is het mogelijk om zoveel mogelijk uit het leven te halen. We hopen dat deze tips je helpen.

kaartje warm wishes

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #467
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #468
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in