Foto weekoverzicht Judith #468

1 jan nieuwjaarsduik unox 2024Deze tweede vakantieweek voelde ik me een groot deel niet fit. Na dat gemene buikgriepvirus bleef ik nog zeker 6 dagen niet lekker en ook Fee kreeg het (met dezelfde lange nasleep). Hopelijk was dit het en zijn er niet meer die het nog krijgen in het gezin. De vakantie zit er weer op, maar gelukkig ga ik al heel snel een paar dagen naar de zon en is het over 6 weken alweer vakantie 🙂

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #467

Maandag

We starten de week met Nieuwjaarsdag. De 3e dag op rij voor mij met weinig slaap en me nog steeds niet helemaal fit voelend. Om 10 uur werd ik wakker (nadat ik tot 6 uur had wakker gelegen) en besloot ik toch de nieuwjaarsduik te gaan doen, samen met de meiden en mijn schoonmoeder. Zij wilde dat altijd nog eens doen in haar leven. Aangezien ze nu nog fit is en het dus kan, leek het me beter het dan maar gelijk te doen. Beetje pech had ik wel dat ik precies deze nacht ongesteld werd en dan dus een poos op dat ijskoude strand moest staan, maar we gingen. Snel een ontbijtje erin en gaan. Het was erg leuk, de sfeer zat er goed in en de zon scheen zelfs! Toen we eindelijk het ijskoude water (5 graden) in mochten, bleek oma niet zo te kunnen rennen, terwijl de meiden als een speer gingen. Oma waren we dus onderweg kwijt geraakt en toen we eenmaal in het water stonden en een foto hadden gemaakt begon Fee te gillen: Ik wil eruit! Ik voel mezelf helemaal niet meer! Naast ons stond ook al een klein meisje te huilen dus het leek me beter om er meteen uit te gaan met haar. Ze heeft natuurlijk ook totaal geen vet op haar lijfje, dus voor haar voelt het vast nog veel kouder. Onderweg terug naar de tas kwamen we oma nog tegen, die was nog aan het rennen richting de zee 🙂 Ik heb Fee snel aangekleed en daarna mijzelf, ik was zo weer warm. Fee bleef nog koud tot we thuis waren en ik een kruikje en warme chocolademelk voor haar had gemaakt. 

nieuwsjaarsduik 2024

Traditie: Chinees eten

Rond 3 uur gingen we weer naar oma, dit keer voor de nieuwjaarsborrel en om Chinees te eten. Dat doen we eigenlijk ieder jaar. De rest van de familie komt ook, hebben we meteen aan die kant alle nieuwjaarswensen gehad. Ik had nog steeds niet echt veel trek door het ziek zijn van 2 dagen geleden en ik was ook heel erg moe. Gelukkig heb ik het wel volgehouden. Eenmaal thuis zijn we snel naar bed gegaan, maar helaas had ik opnieuw een slechte nacht. 

voorraad tellen jan 2024

Dinsdag

Maar de dag begon toch. Op wederom 3 uur slaap dus. Ik had nergens puf voor, maar begon toch met een half uurtje op de crosstrainer. Even wat beweging. Daarna boekte ik voor mijzelf een massage die middag. Een fijn vooruitzicht, terwijl ik de hele voorraad moest tellen, vaste prik voor de belasting op 2 januari. Ondertussen zochten de kinderen de spelletjeskast uit. Zeker de helft zijn spelletjes voor jonge kinderen, die hebben we niet meer nodig. Het neemt allemaal zoveel plek in, dat we daar afscheid van gaan nemen. Ook van wat spelletjes die we gewoon niet meer spelen. Die gaan op Marktplaats en Vinted. Om 3 uur reed ik naar de masseur in Rijswijk. Ze zei dat mijn hele nek en rug vast zaten, dat voelde ik zelf ook wel. Het was dus goed om te gaan, hopelijk helpt het ook om beter te slapen. Eenmaal thuis maakte ik soep voor Yuren, die ik daarna wegbracht om met een vriend naar de film te gaan. Hij zou gaan fietsen, maar de stoelen vlogen door de tuin van de storm, dus dat leek me geen goed idee. Toen ik thuis kwam was Maik ook terug van zijn werk en zijn we gaan eten. We hebben de avond afgesloten met een spelletje Dixit en ik ging opnieuw vroeg naar mijn bed om te proberen wat slaap in te halen. 

spelletjes uitzoeken 2024

Woensdag

Dit keer lukte dat! Ik werd om half 9 pas wakker en bleek bijna 10 uur te hebben geslapen. Zo fijn na 4 van die waardeloze nachten op een rij. Ook had ik voor het eerst weer ècht trek en kreeg ik mijn ontbijt op. Na de buikgriep bleef het eten toch een beetje moeizaam gaan afgelopen week. Blijkbaar was ik nog niet 100% opgeknapt. Zo’n griep blijft langer in je systeem dan je denkt. Vandaag heb ik alle spellen die de kinderen niet meer hoefden op Vinted gezet en er ook aardig wat verkocht. Dus deed ik ritjes naar de verschillende plekken om ze te verzenden. Dat was al een dagvullend programma eigenlijk. ‘s Avonds deden we met z’n allen na het eten nog een nieuw kaartspelletje: Take 5. Een goedkoop, maar heel leuk en verslavend kaartspelletje!

take 5 spel

Donderdag

Maik moest gewoon werken, dus het was weer vroeg toen ik wakker werd. Gelukkig had ik wel goed geslapen, maar niet zo lang als de dag ervoor. De kinderen sliepen allemaal uit, dus ik besloot niet te gaan sporten, maar even wat tijd te nemen om in huis wat dingen voor mezelf te doen waar ik anders niet aan toe kom. Zoals bijvoorbeeld het uitzoeken van een jaargang aan culinaire magazines die hier allemaal opgestapeld lagen. Daar ben ik tot een uur of 2 ‘s middags mee bezig geweest. Intussen kwamen de kinderen om beurten naar beneden en moest ik Lenthe bij een vriendinnetje ophalen, die daar had geslapen. Daarna weer wat Vinted verkopen wegbrengen en de gewone bestellingen van de webwinkel en toen was het alweer eind van de middag. De dagen vliegen voorbij. Ik ben in een mooi boek bezig wat ik nog wilde lezen, dus ben ik de laatste 2 uurtjes van de middag lekker gaan lezen. ‘s Avonds maakte ik risotto en toen zat de dag er alweer op. 

escape room spel

Vrijdag

Ik stond vroeg op om nog wat te werken in de ochtend, terwijl de kinderen lekker lang uitsliepen. Fee kwam pas rond half 11 uit bed ofzo, dus ik had best wel wat kunnen doen. Voelt fijn als je een heleboel van je to do list kunt wegstrepen. Fee wilde smoothiebowl, dus die maakte ik voor haar. Ik zette er ook meteen eentje klaar voor Lenthe. Daarna las ik verder in Julia en de haai, een mooi boek waar ik in bezig ben. De kinderen gingen naar het Tuincafé om gezellig wat te eten en drinken, Sterre trakteerde. Ondertussen was de schoonmaakster boven bezig, ook wel fijn. Helaas werd Fee later op de dag ziek, dezelfde buikgriep die ik had. Die nacht sliep ze op een matras naast ons, zodat we er op tijd bij zouden zijn als het mis ging. Gelukkig gebeurde dat niet, maar ook zij bleef de rest van de week niet fit. 

Fee ziek en ligt bij ons

Zaterdag

Zoals altijd lag ik vroeg in het zwembad. Daarna ging ik met Maik op pad. Schaatsen laten slijpen bij de Uithof (vanwege het voorspelde vriesweer wilde ik een keer goed voorbereid zijn) en even Delft in. Eigenlijk hadden we ‘s avonds een afspraak met Laura en Eddo, maar Laura was niet fit en belde af. Maik besloot dat hij me mee uit eten nam voor zijn maandelijkse date. Vorig jaar verrasten we elkaar om de maand met een leuk uitje. Ik had de oneven maanden, hij de even maanden. Dit jaar hebben we het omgedraaid en doet hij de oneven maanden. Hij nam me mee naar By Ami in Den Haag. Leuk restaurant, beetje jungle interieur, instagrammable en zeker lekker eten. Het was een leuke avond met goede gesprekken. We sloten af met het terugkijken van Wie is de Mol en toen zat de dag erop. 

by ami den haag

Zondag

Voor het eerst deze week ging ik weer eens hardlopen. Dat had ik niet gedaan, omdat ik me steeds niet fit voelde. Nu wel, dus ik trotseerde de kou en liep een fijn rondje. Het ging echt lekker en ik was trots op de mooie tijd die ik sinds tijden rende. Blijkbaar had de rust me goed gedaan. Vroeg in de middag gingen we met het hele gezin naar de film van Wonka in de bioscoop. Ik vond ‘m erg leuk. Heel fantasievol en echt een toffe gezinsfilm. Als je nog niet geweest bent: gaan! Thuis gingen ze met z’n allen een escaperoom spel doen, maar ik had daar niet zoveel zin in. Dus koos ik ervoor om boven mijn boek uit te gaan lezen. Dat is gelukt. 

wonka

Vorig artikel5 tips om gelukkiger te zijn met je leven
Volgend artikelTartaar van zoete aardappel, appel en ui met vinaigrette
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in