5x stijlvolle raamdecoratie

shutters-2 Nog maar enkele weken en dan kunnen we eindelijk verhuizen. De “grote” dingen zijn dan klaar. De details nog lang niet. Zo heb ik me bijvoorbeeld nog niet verdiept in raamdecoratie. Dat moet nog wel gebeuren. Ik heb nog geen idee wat ik ga kiezen. Worden het shutters, gordijnen, luxaflex of toch rolgordijnen? Ik ging dus op zoek naar 5 x stijlvolle raamdecoratie om me te oriënteren op de mogelijkheden.

5x stijlvolle raamdecoratie

Ik zag aluminium jaloezieën en dat lijkt me wel wat. Voordeel van aluminium is dat het tijdloos is en bovendien bij iedere kleur en interieur past. Prettig ook dat je met jaloezieën het licht goed kunt reguleren. En ze zijn redelijk makkelijk schoon te maken. Je kunt ze op maat laten maken en zelfs met kindveilige bediening laten leveren. Ook erg handig, want met een gastouder in huis moet het allemaal heel veilig zijn, anders krijgen we geen registratienummer om de Kinderopvangtoeslag te krijgen.

zonwering

Rolgordijnen

Rolgordijnen hadden we in het oude huis in eigenlijk alle slaapkamers. Ik vind het nog steeds leuk en handig. Je kunt ze overdag half naar beneden doen, dat ziet er vaak leuker uit dan helemaal om hoog. En ze hangen niet voor je radiator, zoals gordijnen. Nu hebben wij in het nieuwe huis geen radiatoren meer, omdat we overal vloerverwarming hebben. Nadeel van rolgordijnen vind ik wel dat het best nog wat licht doorlaat aan de zijkanten. Je moet dan dus eigenlijk ook overgordijnen erbij nemen.

Shutters

Shutters zijn momenteel echt helemaal hip. Je kunt geen woonprogramma kijken of er worden shutters geplaatst. Dat is op zich niet zo gek, want ze zijn ook erg mooi. De houten luiken met verstelbare lamellen geven je huis een bijzondere uitstraling. Je kunt perfect je lichtinval en privacy regelen. Het gaat zeker op mijn lijstje.

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn eigenlijk een soort harmonica. Je kunt ze op maat laten maken. Plisségordijnen zijn veelzijdig, decoratief, functioneel en energiebesparend.
Rond, driehoek of vierkant, plissés zijn perfect voor alle ramen van elke vorm.
Door de mogelijkheid om zowel een verduisterende stof als een transparante stof
in één product te plaatsen‚ zijn plisségordijnen een perfect product voor je slaapkamer

Duette® gordijnen

Tot slot noem ik nog de Duette® gordijnen. Duette® gordijnen zitten eigenlijk tussen gordijnen en jaloezieën in. Ze bestaan uit een dubbele laag stof waardoor ze beschikken over een unieke isolerende eigenschap.Tussen de dubbele laag wordt de lucht vastgehouden, hierdoor blijft je huis in de zomer koel en in de winter lekker warm.
Het stofgewicht van de gordijnen is erg licht waardoor ze gemakkelijk te bedienen zijn.

Al deze mooie raamdecoratie vond ik online bij Zonnelux.

shutters

Vorig artikelThe best of Pinterest kerst
Volgend artikelWaarom iedereen een schilderplank in huis moet hebben
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Ik heb laatst ook nieuwe rolgordijnen gekocht! Echt heel mooi en ik heb ze net iets groter laten maken dan het raam dus er komt ook geen licht door aan de zijkanten, dus dat probleem heb ik ook weten op te lossen. Ik heb de rolgordijnen trouwens op maat laten maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in