Raamdecoratie

Zo’n nieuw huis brengt een heleboel kosten met zich mee. Je begint in feite weer compleet opnieuw. In ons oude huis hadden we alles goed voor elkaar: mooie vloer, prima meubels (ok, een deel wel aan vervanging toe), fijne keuken, badkamer, gordijnen, noem maar op. In een ander huis, zeker bij nieuwbouw, kun weer van vooraf aan beginnen. Natuurlijk ook heel leuk om alles nieuw te kunnen kopen, maar neem gerust een zak met geld mee. Inmiddels zijn we aardig op weg, maar nog steeds moet er in de afronding een heleboel gebeuren.

Grote klussen

Er zijn eigenlijk nog twee grote klussen: de 2e badkamer en het plafond op de begane grond en de eerste verdieping. Dat is vooral een kwestie van plannen. Wanneer kun en wil je een week je huis uit en laat je de bouwvakkers weer je huis in? Ik was net zo blij dat ze weg waren. Daarnaast is het ook financieel een kwestie van plannen natuurlijk, wanneer komt het uit?

Kleine klussen

In de categorie kleine klussen zijn er nog 2 projecten niet afgrond, te weten: lampen en raamdecoratie. In de werkkamer zijn nog steeds geen gordijnen en ik vind het ook ontzettend moeilijk kiezen wat ik daar wil. Vaak heeft het daarmee te maken, de keuzes. Als ik eenmaal weet wat ik wil heb ik het zo in huis. Waar ik nu over twijfel in de werkkamer is of ik voor hanggordijnen ga, vouwgordijnen of rolgordijnen. Het zijn hele diepe ramen, tot bijna op de grond. Er slaapt in principe nooit iemand in deze kamer, tenzij ik logés heb. Dus verduistering is dan wel handig. Ik zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor een combinatie van rolgordijnen met overgordijnen. Je kunt rolgordijnen op maat bij Inhuisplaza.nl kopen. Dan heb ik in elk geval iets verduisterende. Misschien kies ik dan nog wel mooie overgordijnen erbij. Dan wordt de akoestiek ook beter in de werkkamer, het klinkt nu soms nog wat hol.

Duo rolgordijnen

Ik ben trouwens ook best gecharmeerd van een duo rolgordijn. Ik wist eerst niet wat het was, maar het heeft dus het bedieningsgemak van een rolgordijn, maar de lichtinval van horizontale jaloezieën. Dat ziet er gelijk veel warmer uit vind ik. Een soort vouwgordijn eigenlijk, maar dan anders.

Waar zouden jullie voor gaan?

Vorig artikelHoe behandel je Douglas hout?
Volgend artikelRoos & Tijn gaat verhuizen en ruimt op!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in