9 voordelen van een ereader voor kinderen

sterre-leest-koboNu het kinderboekenweek is wordt er natuurlijk in huize hipenhot extra veel aandacht aan het lezen besteed. Wij lezen sowieso elke avond voor als de kinderen naar bed gaan. Dat is vaste prik. Sterre wil de laatste tijd steeds vaker gewoon lekker zelf lezen. Prima!

Op tijd naar bed

Nu Sterre ouder wordt, wil ze ook later naar bed. Wij willen echter ook ‘s avonds nog wel eens wat tijd voor onszelf, of gewoon lekker vroeg ons bed in. Daarom hebben we met Sterre afgesproken dat ze tegelijk met de rest naar bed gaat, maar dat zij nog een poosje mag lezen. Op dit moment ligt ze nog met Yuren op 1 kamer. Die is altijd erg moe, dus wil liever geen licht aan. Daarom hebben wij voor Sterre nu een ereader. Zo kan ze toch lezen, zonder dat het licht aan hoeft.

alle-boeken-op-de-kobo-ereader

9 voordelen van een ereader

 1. Je heb geen extra kastruimte nodig voor alle boeken
 2. ebooken zijn goedkoper
 3. een ereader is makkelijk te hanteren
 4. kinderen vinden het vaak leuk om op een ereader te lezen, het motiveert om te lezen
 5. kinderen oefenen daardoor meer met lezen en gaan hard vooruit
 6. in bed lezen kan zonder het licht aan
 7. een ereader is niet zwaar en daardoor makkelijk mee te nemen
 8. een ereader is handig voor op reis
 9. voor moeilijke lezers kun je de letters vergroten

Kopen

Er zijn verschillende ereaders te koop. Wij hebben er voor Sterre eentje van Kobo. Die koop je oa gewoon bij bol.com. De goedkoopste is €89,95. Ik vind het ideaal en Sterre is er heel blij mee. Het scheelt veel ruimte en ze leest er ontzettend veel op.

Misschien een ideetje voor de kerst?

kobo-boeken-lezen

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #91
Volgend artikel27 x kinderkleding voor de herfst
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

4 REACTIES

  • Hi Katrien, ja, we hebben een Kobo Plus abonnement en daar kunnen we allemaal boeken van lezen. Dus de kinderen en ik. Het aanbod is beperkt, maar wordt wel regelmatig aangepast. De kinderen lezen zich helemaal gek, dus volgens mij is het wel genoeg voor ze. Voor mij ook trouwens, maar ik heb niet zo heel veel tijd om te lezen. Er zitten wel regelmatig boeken tussen die mij aanspreken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in