Foto weekoverzicht Judith #91

bananenpannenkoekjesDit was niet zo’n blije week. Waarom weet ik niet precies. Te druk, teveel muizen, te koud, teveel heen en weer rijden naar Den Haag in de spits, teveel gedoe. Hopelijk wordt de komende week een betere, maar eerst zal ik vertellen over de afgelopen week.

Maandag

Ik had maandag een superdrukke dag voor mijn werk. Wel had ik tijd om ‘s morgens te sporten. Dat moest ook wel, want Maik had ‘s avonds een afspraak, waardoor ik niet in de avonduren kon. Gelukkig legde hij nog wel eerst de kinderen op bed. Ik ben er ook vroeg in gedoken, en heb nog wat televisie liggen kijken. Ik ontbeet trouwens de hele week met deze lekkere bananen-havermoutpannenkoekjes! Als er animo is voor het recept, let me know.

Dinsdag

Alweer een drukke werkdag, en dit keer was Maik ‘s avonds ook weg. Hij was direct uit zijn werk gaan bowlen en uit eten geweest. Voor mij dus best pittig: na de drukte en hectiek van de dag met de kinderen alleen eten, de avondspits draaien en daarna kon je me opvegen. Ik ben lekker vroeg mijn bed in gegaan en als een blok in slaap gevallen. Toen Maik thuis kwam werd ik wakker en hebben we nog wat liggen kletsen.

huis-okt-2016

Woensdag

Ook deze dag was ik veel in de weer met afspraken. Eigenlijk hadden we aan het einde van de middag ook een gesprek met de bouwer van ons huis over de vertraging en de communicatie daar omheen (beter gezegd: geen communicatie), maar mijn afspraak liep uit en ik kon er dus niet heen. Maik is alleen gegaan. Toen ik thuiskwam waren de ouders van Maik er. Dat verbaasde me, want ik had alleen Maik z’n vader verwacht. Maiks moeder had aangegeven voorlopig niet meer te komen oppassen, want ze is bang voor muizen. Ze wilde alleen ook erg graag de kindjes zien, dus had ze zich er overheen gezet. We aten met z’n allen en toen gingen Maik en ik naar de nieuwe school van Yuren voor een gesprekje. Zijn nieuwe school is vlakbij het nieuwe huis, dus reden we de straat in (die is inmiddels open) en konden we heel dicht bij het huis komen. We zijn even binnen geweest en in de toekomstige tuin. Dat was leuk. Het begint nu langzaam dichterbij te komen.

Op de school van Yuren was het ook positief. Yuren is enorm opgebloeid sinds hij van school veranderd is en hij pikt de leerstof van groep 3 goed op.

img_6999

Donderdag

Deze donderdag hoefde ik een keertje niet te werken. In de ochtend kwam er een nieuwe schoonmaakster kennis maken. Onze fijne schoonmaakster die we de afgelopen 5 jaar hebben gehad, is gestopt. Ze vond het naar hier komen teveel tijd kosten, omdat ze geen auto heeft. Zo jammer! Na schooltijd ben ik met de kinderen naar de kinderboekenwinkel Alice in Wonderland gereden, om boekjes uit te kiezen voor de kinderboekenweek. Dat duurde een uur, want ze konden maar niet kiezen. Wat het uiteindelijk werd, dat heb ik in een apart blogje geschreven.

img_7008

Vrijdag

De laatste dag van de week! De nieuwe schoonmaakster kwam meteen deze vrijdag het huis doen. Heerlijk om weer een schoon huisje te hebben, ik kom zelf nauwelijks aan schoonmaken toe. Heb alleen de woonkamer een paar keer gestoft en gestofzuigd en de wc’s gedaan. ‘s Middags moest ik Yuren om 1 uur ophalen uit school en Sterre + Lenthe om 3 uur, dus dan zit ik vooral veel in de auto. Op vrijdag beginnen bovendien de files vroeg, dus stonden we al snel vast. Ik had een vriendinnetje van Sterre mee, die bleef bij ons eten. De meiden hebben lekker gespeeld, het was gezellig. Ik vergat alleen helemaal om foto’s te maken, dus helaas.

Zaterdag

Ik had al vroeg mijn sportkleding aangetrokken, toen Maik me vertelde dat hij moest werken in de ochtend. Oke… dus heb ik de kinderen vermaakt, spelletjes gedaan en de nieuwe boekjes voorgelezen. Met de lunch bedacht ik me dat ik dan daarna maar ging sporten, tot ik me herinnerde dat de kinderen naar zwemles moesten en Maik daar dan de auto voor nodig had. Dus uiteindelijk ben ik helemaal niet meer gaan sporten. Ik moet daar nog steeds aan wennen hoor, dat ik niets meer op loop/fietsafstand heb. We hebben maar 1 auto, dus het is af en toe echt passen en meten wie wat gaat doen. Sporten als Maik ook de auto nodig heeft is er dus niet meer bij. Voorheen liep ik naar de sportschool, maar dat is nu veel te ver. Ik heb uiteindelijk zelf wat voor de tv gesport, terwijl ik op uitzending gemist Expeditie Robinson terug keek 🙂

Zondag

Deze ochtend ging ik dus wél sporten. Meteen toen ik wakker werd ben ik weggegaan en lekker anderhalf uur in de sportschool geweest. Ik was de dag ervoor thuis ook goed bezig geweest, want ik had er nog spierpijn van. Na de sportschool thuis gezellig geluncht met Maik en de kindjes en toen naar een kinderverjaardag van een jongetje dat vandaag 7 is geworden. Daar waren nog wat kennissen die ik al lang niet had gezien, dus hebben we herinneringen opgehaald en gezellig staan praten. Een gezellige middag, met wijn en taart en goeie vrienden enzo. Dat maakte deze drukke week weer een beetje goed.

We hebben inmiddels ook een opleverdatum van ons nieuwe huis gehoord, dus de aannemers staan in de startblokken. Ik denk dat als het huis eenmaal is opgeleverd en we toe kunnen werken naar het nieuwe huis ik weer wat beter in mijn vel kom te zitten. De muizen, het donkere interieur, spullen die ik nergens kan vinden maar wel nodig heb, overal ver vandaan zitten beginnen me een beetje op te breken in dit huis. We tellen af, nog maar een paar weekjes!

7

Vorig artikel10 x herfst speelgoed voor kinderen
Volgend artikel9 voordelen van een ereader voor kinderen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in