Barbecue heroes to the rescue!

bbq heroes heinz aan tafel Met mooi weer mogen wij graag barbecuen. Wie mij volgt op Instagram ziet al in het vroege voorjaar regelmatig foto’s voorbij komen van de barbecue’s. Voorheen op ons terras, vanaf nu in de tuin! Met uiteraard mijn eigen barbecue hero: Maik!

Barbecue gewoonten

Wat ik altijd grappig vind aan een barbecue, is dat het bij iedereen weer anders gaat. We hebben allemaal zo onze eigen barbecue gewoonten. Zo heeft de één alleen vlees, de ander vis, weer een ander alleen vegetarisch of juist een combinatie. Sommige mensen combineren de barbecue met een heerlijk frisse salade, lekker veel groenten en een lekker dessert. Stokbrood met kruidenboter of een lekker sausje ontbreekt haast nooit. Yum!

Barbecuen is een kunst!

Dat barbecuen een kunst is, weet ik sinds een jaar of 10. Een kleine anekdote. Ik ging met 2 vriendinnen barbecuen op een mooie zomerse dag. Een van de vriendinnen was net verhuisd en had sindsdien een heerlijke tuin. We deden boodschappen, staken de barbecue aan, staken de barbecue aan, staken de barbecue aan, uhhh…. Nou ja, dat lukte dus niet. Wat we ook deden, we kregen gewoon geen goed vuurtje! Om 22.00 uur konden we nog niet beginnen en net toen we ten einde raad waren begonnen de kooltjes eindelijk te gloeien. Barbecuen is echt een kunst dus. Een kunst die mijn man verstaat. Hoe hij het doet, ik weet het niet, maar hij is echt een superhero. Hij red ieder barbecue-feestje, zijn vuurtje doet het altijd èn hij zorgt dat er niets verbrand.

de bbq heroebbq heroe en de kids

Saus graag

De kinderen zijn hier ook gek op barbecuen. Ze smullen van papa’s suikervlees (geheim recept) en van de Heinz sauzen die we altijd op tafel hebben staan. “Geen barbecue zonder sausjes” is het motto van de kinderen. Fee snoept trouwens het liefst alléén saus, de rest kan haar gestolen worden. De Hero sauzen van Heinz Tomato Ketchup, Barbecue Classic, Hot Chilli Ketchup, Yellow Mustard Mild en Curry vinden ze allemaal even lekker en staan hier altijd op tafel. Ik moet het wel in de gaten houden, want als je even niet oplet eten ze zo een hele fles leeg! Ze likken letterlijk hun vingers er bij af.

Barbecue tips

Oke dan, Maik deelt als bbq hero zijn tips prijs om van elke barbecue een succes te maken. Met zijn tips krijg je altijd een goed vuurtje, verbrand je vlees niet meer en is de vis niet te ver gegaard.

  • gebruik een fire starter
  • maak gebruik van een koude zone en een warme zone, dus leg de kooltjes aan 1 kant. Vlees en vis bak je aan bij de warme zone, maar verplaats je daarna naar de koude zone om na te garen. Zo voorkom je aanbranden en word je vlees wel goed gaar!
  • maak het rooster schoon als het nog warm is, dat gaat stukken makkelijker dan wanneer alles is afgekoeld! Een echte bbq borstel is daarbij heel helpend.
Hoe ziet onze barbecue er uit?

Als wij barbecuen maakt Maik dus altijd suikervlees. Dat zijn een soort sateetjes. Net als ruim 70% van de Nederlanders staat er ook altijd hamburger op het menu en vaak ook spareribs. Kip slaan wij over, omdat ik hier een aantal keer ontzettend ziek van ben geweest.

Ik ben ook een visliefhebber. Helaas is Sterre ontzettend allergisch voor vis, dus we moeten heel erg oppassen met vis. Meestal gaat het als laatste erop. Liefst ook nog in aluminiumfolie, zodat er geen vis op het rooster komt voor het geval Sterre later toch nog iets wil. Soms doen we ook een dessert, met banaan, verkruimelde koekjes en chocolade. Dat wikkelen we in aluminiumfolie en gaat zo de bbq op. Heerlijk!

Verder hebben we altijd stokbrood (bruin) met Heinz Hero sausjes. Die mengen ze soms met mayonaise of ze eten het puur. Traditie is ook de rucolasalade. Met gebakken fruit, geitenkaas, spekjes en pijnboompitjes.

Hoe barbecuen jullie?

de-heinz-bbq-heroe

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelDe Tram Experience in Brussel
Volgend artikelNajaar 2016: Dit is onmisbaar in je kledingkast!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in