De beste manier om kaarsen te versieren met kinderen

versierwas kaarsje versierenIn de winter, maar vooral de kerstperiode, is het heel leuk om met kinderen kaarsen te versieren. Het is een goede activiteit die valt onder het kerst knutselen en het wordt ook veel gedaan op scholen. Het versieren van kaarsen hoeft niet ingewikkeld te zijn, als je maar de juiste materialen hebt. Daarom vertel ik je vandaag heel graag: hoe kun je kaarsen versieren met kinderen.

Lees ook: Zoutdeeg kerstfiguurtjes met een theelichtje maken

De beste manier om kaarsen te versieren met kinderen

Allereerst heb je natuurlijk geschikte kaarsen nodig. Kies voor jonge kinderen stevige, dikke kaarsen. Deze kunnen ze makkelijk neerzetten en ze kunnen ze stevig in de hand vasthouden. Op een dikke kaars, is het makkelijker om te werken. Je hebt immers een groot oppervlak om figuren op te plakken. Voor kleine kinderhandjes is een dunne kaars veel te veel priegelwerk. Dat zal ze frustreren en dan maken ze hun werk niet af.

Dunne versierwas

Naast kaarsen (te koop bij diverse winkels zoals Ikea, Hema of de Xenos) heb je natuurlijk speciale versierwas nodig. Dit zijn hele dunne plakjes bijenwas, ideaal om kleine figuurtjes van te knippen of te kleine. Het voordeel van deze speciale versierwas is dat de plakjes veel dunner zijn dan de gewone bijenwas. Daardoor kun je mooiere figuurtjes maken voor op je kaars. De versierwas kun je knippen met een schaar, maar ook snijden met een schilmesje (wel een plankje er onder!). Bijenwas producten kun je ook goed kneden. Hiervoor moeten ze eerst warme zijn, door ze bijvoorbeeld in je hand te houden.

versierwas-stockmar

Maak je eigen kerstkaars

Kinderen zullen genieten van het proces om hun witte kaars te versieren met gekleurde bijenwas. Ze kunnen er allerlei figuurtjes op maken, zoals de kerstman, een kerstboom of een kerstbel. Willen ze liever iets abstracts maken, dan kan dat natuurlijk ook. Je kind heeft echt maar heel kleine reepjes nodig, dus je doet heel lang met een doosje. Blijf er in het begin bij als ze hun eigen kerstkaars gaan maken, zo kun je ze leren heel kleine reepjes af te knippen en te boetseren. Voordoen en nadoen werkt heel goed, oefen dus eerst zelf even voor je met de kinderen aan de slag gaat! Daardoor zullen ze een beter resultaat krijgen en gemotiveerd raken om er iets echt moois van te maken.

Waar koop je de versierwas?

De Stockmar versierwas koop je natuurlijk in onze eigen webwinkel. Ik vind het zulk fijn en leuk spul rondom de feestdagen, dat ik dit product heb ingekocht. Een doosje bevat 12 verschillende kleuren, te weten: karmijnrood, vermiljoen, oranje, goudgeel, groen, blauw, roodviolet, roodbruin, zwart, roze, goud, zilver. De vellen zijn 20 x 4 cm. Hiermee kun je kaarsen versieren met kinderen naar hartelust. Je zult met het pakje vele kaarsen kunnen versieren, juist omdat je er maar heel weinig van gebruikt. Speciaal voor de feestdagen zijn ook zilver en goud aan de kleuren toegevoegd.

Brandende kaarsen

Kun je de kaarsen ook echt branden? Ja! Zet ze wel op een schoteltje of een kaarsenstandaard en bespreek altijd met kinderen wat de gevaren zijn. Zorg dat wapperende haren uit de buurt van de kaarsen blijven en zorg dat kleine kinderen er niet bij kunnen. Als je de veiligheidsmaatregelen in acht neemt, zullen de kinderen erg genieten van het branden van hun eigen creatie. Het versieren van kaarsen in de kerstperiode is een hele leuke activiteit. Na de kerst kun je nog een keer kaarsen versieren, maar dan met bijvoorbeeld een sneeuwpop erop. Je kunt dan ook voor een gekleurde kaars kiezen en de sneeuwpop in wit er op maken. Veel knutselplezier!

kaars-versieren-met-versierwas-stockmar-kerstboom

Vorig artikelFoute kersttrui blijft hip
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #100
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in