Foto weekoverzicht Judith #100

fee-met-lichtje-schilderplankOei, mijn 100e weekoverzicht alweer, en jullie moesten er de hele dag op wachten! Ik ben gewoon zo druk momenteel, zoveel aan mijn hoofd, dat ik gisteravond als een blok in slaap viel en het gewoon vergat te schrijven. Vandaag moest ik natuurlijk gewoon werken, dus kwam het er niet van. Anyway, mijn verhaal van afgelopen week…

Maandag

Op maandag was het natuurlijk sinterklaasavond. De kinderen hoefden maar een halve dag naar school en ook op mijn werk was het rustig. Alle scholen vieren op 5 december sinterklaas, dus ik had geen afspraken. Ik dacht mooi eens even wat administratie te kunnen doen, maar dat liep anders. Er bleek een virus op het netwerk te zijn binnengedrongen, dus ons hele intranet lag er uit. Na een hele ochtend proberen online te gaan, heb ik het opgegeven. De gastouder kon een uurtje eerder naar huis en wij vierden sinterklaas. Ik had met de buren hier geregeld dat ze de zak met cadeautjes voor de deur zouden zetten rond 6 uur en zo geschiedde. We hadden niet heel veel cadeaus dit jaar, maar wel een paar leuke dingen waar de kinderen erg blij mee waren. Het was een heel gezellige avond, gewoon knus met z’n zesjes. Allemaal waren ze gezellig en gingen na de avond lief naar bed. Op zulke momenten vind ik een groot gezin echt een rijkdom.

sinterklaas-2016cadeaussterre

cadeausyurencadeauslenthe

Dinsdag

Yuren en Lenthe mochten uitslapen, Sterre moest de normale tijd op school zijn dus ik zat gewoon übervroeg in de auto. Daarna had ik als klassenouder een gesprek met de meester van Yuren, dus mijn ochtend was gevuld. Daarna probeerde ik tevergeefs in te loggen op het netwerk van mijn werk, maar dat was nog niet opgelost. Dan maar naar de sportschool. Toen ik daar van terug kwam, kon ik gelukkig wel weer inloggen en dus eindelijk aan de slag. Eind van de middag kreeg ik een naar telefoontje. De vader van een van mijn beste vrienden bleek overleden, vrij plotseling. Ik was best van slag en heb er de hele avond aan gedacht… ‘s Avonds aten we deze boon chili in wraps. Ik had dat opgestuurd gekregen om te testen, en ik moet zeggen dat het superlekker was! Lekker met zure room, avocado en cashewnoten had ik het klaargemaakt. De kinderen vonden het alleen wat minder, helaas. Ik heb nog een zakje liggen, dat ga ik opeten met Maik samen en dan maak ik voor de kinderen wat anders. Ze verkopen het oa bij de Jumbo, dus ik ga het zelf ook eens kopen, want het was echt heel smakelijk en supersnel klaar (alleen even opwarmen, ideaal!)

boon-gegeten

Woensdag

Mijn vader was jarig, dus ik begon de dag met een telefoontje waarbij ik de kinderen geinstrueerd had te zingen voor opa. Zo geschiedde. Daarna dronk ik koffie met Denise die bij Cherry Lab werkte (nu niet meer) en toen moest ik naar een afspraak voor mijn werk. Die afspraak was een zorgcommissie en die duurde de hele middag. Ik was best moe, want Fee slaapt minder goed de laatste tijd, dus ik vond het pittig. ‘s Avonds ging ik dan ook vroeg naar bed.

kerstzeges

Donderdag

Zoals elke donderdag was het een hectische dag met veel heen en weer rijden. Na het wegbrengen van Sterre ging ik even bij het nieuwe huis kijken. Maik is daar meestal ook op donderdagochtend voor hij naar zijn werk gaat. Het begint nu echt ergens op te lijken. De meeste tussenwandjes staan, de uitbouw is klaar en je ziet steeds meer “af” raken. Toch moet er ook nog echt een heleboel gebeuren. Of we het allemaal gaan halen weet ik niet, maar we hopen het natuurlijk wel. Tussendoor knutselde ik wat met Fee, haalde ik boodschappen en zette wat te drinken met kerstkransjes klaar voor de kinderen uit school.

uitbouw-huis-2016-dechuis-keuken-dec-2016

Vrijdag

Ook deze dag niet veel bijzonders gedaan dan wat gespeeld met de kinderen, wat gewerkt toen Fee sliep en veel in de auto gezeten om de kinderen te brengen en halen. We hadden deze ochtend trouwens ook weer 2 muizen gevangen. Totaal onverwacht. Eerst hadden we 3 weken geen muis meer gezien, maar vervolgens rende er steeds weer eentje door de kamer die we maar niet te pakken kregen. Het lijkt wel alsof ze door hebben dat er een val staat. Maar die ochtend waren er toch 2 ingetrapt. Ik blijf het wel zielig vinden, maar de muisvriendelijke muizenval die we hebben staan, daar gaan ze gewoon niet in. We hebben daar nog niks mee gevangen. Ondanks dat we er pindakaas en havermout in hebben liggen. Dus dan toch maar wat minder diervriendelijke valletjes neerzetten. Het is niet anders.

fee-op-de-schildersplankkerstboomkaarsje-brandt

Zaterdag

Maik ging in de ochtend materialen halen bij de Hornbach en de Gamma, om vervolgens de hele dag in het huis te gaan klussen. Ik ging met de kinderen naar Zeeland, waar mijn vader zijn verjaardag vierde. Ik bleef daar slapen, wat niet echt een succes was. Ik lag met 3 kinderen op 1 kamer, waarvan Fee en Lenthe bij mij in bed lagen. Elke keer als Lenthe omdraaide werd Fee wakker, en die begon dan te gillen: “hou op!”. Als ik 2 uur geslapen heb die nacht is het veel denk ik.

kinderen-op-de-schildersplankjes

Zondag

Na een ontbijtje met een slaperig hoofd zijn we rond lunchtijd vertrokken naar Delft. Terug naar huis rijden ging in elk geval voorspoedig, want de kinderen hadden ook slecht geslapen. Die haalden dus onderweg hun slaap in. Jammer dat ik dat niet kon doen… Maik was nog bezig in het huis toen ik thuis kwam, maar aan het einde van de dag kwam hij terug en zijn we met z’n allen nog naar de verjaardag van Laura, Kas en Tijn gegaan, die het samen vierden. Dat was gezellig. We bleven een kopje soep eten en gingen toen naar huis, waar we de kinderen meteen op bed konden leggen.

De komende week wordt een spannende, want dan gaan we zien of het haalbaar is om 23 december te beginnen met verhuizen. Het zal er om hangen, maar ik hoop toch heel erg dat we kerst in het nieuwe huis kunnen vieren… Duimen jullie mee?

sterre-legt-osmo-uit-feestje-tijnsinterklaas-2016

Vorig artikelDe beste manier om kaarsen te versieren met kinderen
Volgend artikelShopreport Beethovenstraat Amsterdam
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in