Binnenkijken bij…. Susan Kuipers

Naam: Susan Kuipers
Werk: Grafisch vormgever en heb mijn eigen bedrijf Suzo Graphic Design & Styling
Locatie: Voorburg
Grootte: 160 m2
Woont er sinds: 2010
Met: Vriend Marcel en 2 kinderen Pelle van bijna 5 jr en Mila van bijna 3 jr

Susan woont in een voormalig winkelpand uit 1928. Sinds de bouw is er een en ander aan- en opgebouwd waardoor het nu een lekker ruim en licht woonhuis is.

“Toen wij vanuit ons huurhuis aan het zoeken waren naar een koophuis zochten we voornamelijk op jaren 30 stijl en een tuin. Dit huis zag er qua inrichting niet uit, maar nadat we een paar keer waren gaan kijken werden we steeds enthousiaster. We hebben het uiteindelijk voor een goeie prijs kunnen kopen zodat er voldoende budget over bleef om te verbouwen.”

Woonkamer Susan
Aan de wand hangt een canvas die Susan heeft zelf ontworpen en laten bedrukken bij een online drukkerij. Op het canvas staat een collage van haar Instagram foto’s van de verre reizen die ze met haar gezin heeft gemaakt. Bedrukken kan oa bij canvasdoekie.nl.

De stijl van Susan is modern en licht, met opvallende kleuraccenten. Dit is aangevuld met tweedehands meubels en reissouvenirs. “Ik laat me vooral inspireren door mooie woonbladen. Ik heb al heel lang een abonnement op de vtwonen, altijd weer leuk als hij op de deurmat valt. Daarnaast volg ik een aantal interieur bloggers op facebook/instagram. De woonbeurs is mijn een favoriete uitje!”

Woonkamer Kussen Susan
Woonkamer Kussen Susan: Het paarse patchwork kussen is gemaakt van nieuwe en gebruikte stoffen en is te koop bij webwinkel Ook In Het Paars.

Het meest favoriete voorwerp in mijn huis is op dit moment het beeldje van het meisje met het konijn. Dit kunstwerkje is een ontwerp van het duo Lammers en Lammers. Ik had het ooit op de woonbeurs gezien en nu heb ik het uiteindelijk dan toch gekocht.

Slaapkamer Beeld Susan
Het Ganesha beeld op de kaptafel is een souvenir van een van de verre reizen.

Ook Susans vrienden zijn enthousiast over haar huis. Ze vinden het een bijzonder en licht huis, met een goede sfeer. “Mijn grootste uitdaging is het om te zorgen dat het niet te rommelig gaat worden, het is al een druk huis van zichzelf, met al zijn hoekjes en ruimtes.”

Susans grootste uitdaging was de make-over van de keuken. Dit is een lastige ruimte, omdat je hier ook direct binnenstapt als je door de voordeur komt. “Na wat puzzelen en dingen tegen elkaar afwegen is het, mede door de shutters, echt een fijne leefruimte geworden. Die shutters zijn echt top, ze geven je precies de lichtinval die je wilt, zonder dat je je privacy verliest.”

Keuken Susan
In de keuken is goed te zien dat het huis een winkelpand is geweest.

De favoriete woonplek van Susan is de keuken. Dit is de plek waar je binnenkomt. “Eigenlijk leven we overdag voornamelijk in de keuken. ‘s Ochtends ontbijt ik hier als ik de kinderen heb weggebracht, in het weekend zitten we er met z’n allen en ook met vrienden en zelfs tijdens verjaardagen blijven we meestal in de keuken hangen.”

Keuken Tafel Susan
De leefkeuken is licht en kleurrijk. De hanglamp is van Woonwinkel Nijhof in Baarn

“Ik heb heel trots dat we echt iets moois van dit huis hebben gemaakt, ik word altijd blij als ik weer thuis kom na een weekend weg of vakantie. Ik neem vaak een souvenir mee van een reis of vakantie, deze zie je veel in mijn interieur terug.”

Marcel en Susan hebben elkaar daar ontmoet in 2003. Ze werkten destijds allebei in Mallorca. Sindsdien zijn ze heel vaak teruggewenst naar Mallorca en kennen ze zo’n beetje het hele eiland. Het is erg veelzijdig en mooi als je verder kijkt dan de toeristische plaatsen. Als ze mocht kiezen waar ze een tweede huis zou willen hebben, dan zou dat op Mallorca zijn.

Slaapkamer Susan
De kaptafel is van de oma van Susan geweest.

Een woonwens van Susan is het volledig strippen van een oude boerderij, om deze vervolgens helemaal naar je eigen smaak te verbouwen. Het liefst niet te ver van de stad en het strand en met een grote tuin 

De woontip van Susan: “Voeg ‘eigen’ dingen toe, zodat je niet in een plaatje uit een tijdschrift woont, dat er wel mooi uit ziet, maar waar geen ‘ziel’ in zit. En doe eens gek… en kies niet altijd voor de veilige weg, dat houd het wat spannender allemaal.”

Hier haalt Susan haar woon-inspiratie vandaan:

Psikhouvanjou.nl
Flavourites.nl
Fonq.nl
Vtwonen.nl

Kinderslaapkamer Susan
Zoon Pelle heeft een vrolijke slaapkamer. De loopwagen en de beer waren kraamkado’s. De loopwagen is te koop bij loopwagen.nl.

Fotografie: Hipaholic

Vorig artikelValentijnscadeaus die je zeker niet wilt krijgen!
Volgend artikelSchat, een paar suggesties voor Valentijn!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in