Binnenkijken bij… Michel en Manon van Cekalovic

Naam: Michel en Manon
Werk: Kunstenaar en stylist
Instagram: @art_by_cekalovic
Website: www.cekalovic.com
Locatie: Rotterdam
Grootte: 100-120 m2
Michel woont er sinds: 2003
Met: 2 kinderen van 18 en 15 jaar

Vertel eens wat over jullie huis?

Het is een rijtjeshuis gebouwd in de jaren ’80. Met 2 verdiepingen en een heerlijke grote tuin.

Waarom zijn jullie gevallen voor dit huis?

Ons vorige huis was in het centrum van Rotterdam. De kinderen werden groter en konden niet meer in het oude huis wonen. Dat werd te klein. Dit huis hebben we via de woningbouw gekregen door middel van een een loting. Super blij mee, want nu is er meer ruimte.

Het houten beeld van een hoofd is een souvenir uit Chili.

Wat is jullie stijl?

Onze stijl kun je het beste omschrijven als een mengelmoes van alles. We houden van kleur. We combineren oude spullen met nieuwe spullen, kringloopvondsten met kunst en zijn eigenzinnig en houden van contrasten. We kiezen vooral wat we leuk vinden en denken er vooraf nooit over na of iets wel past. Op de een of andere manier komt dat altijd wel weer goed.

De kleurrijke woonkamer heeft een mix van oude en nieuwe spullen.

Hoe maken jullie je huis gezellig in de wintermaanden?

Wij proberen altijd warm licht te creëren. Dat doen we vooral door veel kaarsen aan te steken en te zorgen voor genoeg kleedjes. Zo is er voor iedereen een dekentje om gezellig onder te zitten als we met z’n allen film kijken.

Waar halen jullie je inspiratie vandaan?

Eigenlijk kan je overal je inspiratie vandaan halen, je moet gewoon blijven kijken en je openstellen voor nieuwe dingen en daar je eigen ding van maken!

Michel’s favoriete voorwerp in huis is de schedel die hij betegeld heeft met glas.

Wat is je favoriete voorwerp in huis?

Michel: Ik heb een schedel betegeld met glas. Dat is mijn werk; objecten in mijn eigen stijl betegelen met glas. Ik vind dat dit een echte eyecatcher is geworden in het interieur. Manon: Het gouden pistool die wij op onze salontafel hebben staan, als gekkigheidje hebben we daar een bloem in gedaan. Ook leuk om te vertellen is, dat de oude Singer naaimachine stond op de boerderij tussen de koeien bij mijn tante. Mijn moeder heeft hem gered. Wij gebruiken het nu als ‘bar cart’.

Wat zeggen jullie vrienden zeggen over jullie huis?

Mensen zeggen altijd dat het heel gezellig is en niet saai. Je kan blijven rondkijken en elke keer zie je weer iets nieuws.

De oude naaimachine, die nu dient als ‘bar cart’, stond ooit op de boerderij tussen de koeien bij de tante van Manon.

Wat zien jullie als een uitdaging in het huis?

Dat het binnenkort helemaal af is. Daar kijken we erg naar uit. Het zal natuurlijk nooit helemaal af zijn, want elke keer zullen we weer wat anders bedenken. Toch liggen er nu nog wat dingen die afgerond moeten worden.

Wat is jullie beste make over?

De badkamer, die hebben vanaf nul weer helemaal opgebouwd. Hij is binnenkort helemaal af en daar ben zijn wij super trots op! Hij is erg mooie geworden. Zo fijn om daar elke ochtend binnen te stappen en te genieten van hoe het geworden is.

Grappig detail in het huis is de gouden pistool vaas van Bloomingville.

Wat is jullie favoriete woonplek?

De woonkamer. Je kan hier na een dag hard werken of een dag school en huiswerk heerlijk onderuit liggen en ontspannen.

Waar zijn jullie trots op?

Dat wij de vrijheid hebben om mooie dingen te creëren, en dat met mensen te kunnen delen.

Groene accenten in de badkamer en slaapkamer. Het dekbedovertrek met plantenprint heeft Manon gekocht bij Primark.

Als jullie een 2e huis zouden hebben, waar zou deze staan?

Overal waar maar zee is en waar we kunnen surfen en veel zon hebben. We houden van het strandleven. Lekker een hele dag actief bezig zijn op het water en genieten van de warme zon op je huid.

Hoe zou jullie droomhuis eruit zien?

Ons droomhuis zou toch een oud en vervallen woning zijn, zodat we het zelf weer op kunnen bouwen. Ik zou een mooi atelier erbij willen hebben. Met heel veel kleur en ruimte.

Het atelier van Michel is klein, maar knus.

Wat is jullie woontip?

Maak je huis persoonlijk, doe wat jij leuk vind en luister niet wat andere zeggen wat je moet doen. Het is jouw huis! Wat erg leuk is om te doen, is bijvoorbeeld een oud kastje te kopen bij de kringloop en het te customizen. Geef het een likje verf, zet er andere knoppen op, en je hebt heel snel een heel leuk en eigen kastje. Trends zijn leuk, maar ze zijn vaak tijdelijk. Als je daar aan mee doet, moet je steeds opnieuw geld uitgeven om bij te blijven. Beter zorg je dat je ook spullen hebt met een verhaal en spullen die leuk zijn voor langere tijd! Vul dat aan met wat trendspul, want ja, stiekem is dat natuurlijk ook leuk 😉

De stoelen in de keuken zijn opgeknapt door Michel en Manon. De frames zijn 2e hands en de zittingen en rugleuningen zijn van Praxis.

Wat zijn jullie favoriete (web) winkels?

Wij komen graag bij winkels als Intratuin, Karwei, Kwantum, de kringloop, Bijenkorf  en kleine webwinkels die je via Instagram vindt of via Marktplaats.

Willen julie verder nog iets kwijt?

Michel: Kijk eens op mijn website, hier vind je alle glaskunst en schilderijen die ik maak.
Manon: We vonden dit onwijs leuk om te doen!

Maak een coole muurslinger van restjes behang, oude kaarten en foto’s uit boeken of tijdschriften. Plak de foto’s aan een touw met washi tape en hang je slinger aan de muur.
Verkooppunten accessoires:
Houten kandelaar: Xenos
Palm kussen: H&M
Geel kussen met print: H&M
Gouden decoratie bladeren: Sissy Boy
Gouden dienblad: Blokker
Lightbox: Blokker
Pistool vaas: Bloomingville
Dekbedovertrek: Primark
Fotografie: Hipaholic 
Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #109
Volgend artikelWat ben ík toe aan vakantie!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in